torsdag den 15. november 2012

Færre danskere snydes på nettet

Antallet af danskere der snydes på nettet, er faldende. Det viser nye tal fra DBA. Danskerne handler online som aldrig før, men antallet af personer der snydes, er faldet markant. Det viser nye tal fra DBA, der er Danmarks største handelsplads på internettet.

Sammenlignet med første halvår er antallet af personer, der snydes i en regulær handel på DBA, faldet med 12 %. Endnu bedre ser det ud i forhold til Nigeria-svindel. Her er faldet på 20 %. Kundeservicechef hos DBA, Lene Kristensen ser flere årsager til, at kurven er vendt.

Vi indførte en funktion i starten af året, hvor brugerne kan validere deres profil med NemID. Det, kombineret med at brugerne kan klare betalingen via PayPal, viser nu for alvor sin effekt, fortæller Lene Kristensen.

Sideløbende har DBA indført en række filtre, hvor svindlerne blokkeres fra siden, uden at de er bekendte med det. Bag filtrene ligger et kompliceret pointsystem, der altså holder mange svindlere væk.

Danskerne er blevet vant til online-handel
Ifølge Lene Kristensen er den faldende tendens dog ikke kun et resultat af teknologiske tiltag. Det handler også om danskernes indstilling til nethandel.

Danskerne er blevet langt bedre til at opdage svindlerne, inden de går i fælden. De har ganske enkelt fået mere rutine i at spotte, hvis noget virker mistænkeligt, og så undlader langt de fleste heldigvis at gennemføre handlen, udtaler Lene Kristensen.

Lene Kristensen giver her fem gode råd til sikker internet-handel:

- Brug din sunde fornuft
- Mød så vidt muligt sælger på vedkommendes privat-adresse
- Betal med PayPal, hvis varen skal sendes med posten
- Handl kun med folk, der er NemID-validerede
- Kontakt hjemmesidens kundeservice, hvis du er i tvivl

Læs om nemid validering her: http://sikkerhed.dba.dk/artikler/nemid/


Læs mere her

tags: Danmark, internet, teknologi, Nigeria, e-handel,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar