tirsdag den 4. september 2012

Dansk designshop har succes i Europa

Gloria Mundi Care hedder den danske webshop, der på blot 6 måneder har indtaget det danske, svenske og tyske marked. Firmaets målgruppe er designbevidste ældre og handicappede, der vil have diskrete og effektive hjælpemidler. Og behovet er stort. Alle tre webshops får dagligt nye og flere kunder.

Den internationale strategi
Direktør for Gloria Mundi Care, Anne Mette Andkjær researchede grundigt, inden hun kastede sig ud i at realisere sin ide. Resultatet af researchen var den direkte årsag til, at firmaet pludselig havde en international strategi.

-Det viste sig, at ældre og handicappede er en overset målgruppe i designbranchen - ikke kun i Danmark men over det meste af verden. Der er ikke prestige i at designe flotte hjælpemidler til disse målgrupper. Det er tydeligt at se, når man kigger på eksempelvis kørestole, rollatorer og stokke. Det meste ligner hospitalsudstyr. Og det er slet ikke nødvendigt, siger Anne Mette Andkjær.

-Det hænger jo ikke sammen, at nutidens ældre har brugt både energi og ressourcer på at indrette smukke hjem, og når de så får problemer med hoften eller ondt i ryggen og får behov for f.eks. en toiletsædeforhøjer, så er deres eneste mulighed ofte et grimt monstrum, siger Anne Mette Andkjær.

Sårede soldater har også brug for cool hjælpemidler
Det hænger heller ikke sammen, at sårede/skadede danske soldater får tilbudt de samme hjælpemidler som bedstemor på plejehjemmet.

-Jeg besøgte for nylig en Adventure Camp på Bornholm for skadede soldater hjemvendt fra Afganistan. Gloria Mundi Care udlånte en af firmaets Trekinetic-kørestole og en Trionic Veloped rollator og bad soldaterne teste produkternes formåen under et 20 km.s orienteringsløb, de skulle gennemføre. Soldaterne var meget tilfredse med produkterne, og syntes de havde matchet deres behov fint under de mange stabadser i den bornholmske natur. Disse soldaterveteraner har typisk et stort behov for hjælpemidler, som kan hjælpe dem med at bevare en aktiv livsstil. De er unge og i fin fysisk form, også selvom de mangler et ben eller en fod, siger Anne Mette Andkjær, der arbejder på at udvide varesortimentet, så firmaet i fremtiden kan hjælpe flere i denne målgruppe.

Gloria Mundi Cares næste mål er at åbne en webshop i det næste EU-land måske Frankrig, Belgien eller Holland. Det forventer de at gøre inden for det næste halve til trekvarte år.
For yderligere information:
Kontakt Anne Mette Andkjær på annemette@gmcare.dk eller tlf.nr. 51150550. www.gmcare.dk


Læs mere her

tags: hospital, Danmark, Holland, Frankrig, EU, Bornholm, Belgien, soldater, plejehjem, energi, strategi, handicap, livsstil,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar