onsdag den 19. september 2012

Butiktendens.dk får frataget e-mærket

www.butiktendens.dk har bevidst overtrådt gældende lov og fratages derfor e-mærket.

Ifølge forbrugeraftaleloven § 18 skal forbrugerne have mulighed for at fortryde et køb indenfor 14 dage, når de handler på nettet. På www.butiktendens.dk fremgår det at tøj ikke tages retur, hvilket dermed er en klar overtrædelse af dansk lov.

Sagens forløb
e-handelsfonden sendte den 17. juni brev til www.butiktendens.dk, hvori det blev oplyst, at e-handelsfonden agtede at fratage e-mærket på www.butiktendens.dk med henvisning til ovennævnte overtrædelse af gældende lov. e-handelsfonden gav www.butiktendens.dk en frist på tre dage til at fremsende eventuelle bemærkninger til indstillingen. Dette blev ikke gjort, hvorfor www.butiktendens.dk nu får frataget e-mærket.

e-mærkede netbutikker skal overholde gældende lov og det har www.butiktendens.dk bevidst valgt, ikke at gøre - derfor skrider vi ind med en direkte fratagelse af e-mærket, siger e-handelsfonden chefjurist Caroline Schøller Appleyard.

e-mærket fratages i overensstemmelse med e-handelsfondens procedure for suspension og fratagelse. Det er vigtigt for e-mærkets troværdighed, at forbrugerne kan have tillid til, at en e-mærket netbutik efterlever gældende lov og e-mærkets retningslinjer.

om e-mærket
e-mærket er den danske mærkningsordning et kvalitetsstempel, der viser forbrugerne, at en netbutik drives lovligt og etisk forsvarligt.

e-mærket varetages af e-handelsfonden, en non-profit fond, som følgende organisationer står bag: Forbrugerrådet, Dansk Erhverv, DI, FDIH, HK, Dansk IT og Finansrådet.

Læs mere her

tags: HK, Forbrugerrådet, organisation, e-handel, FDIH,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar