lørdag den 18. juni 2016

Kroniske rygsmerter startede internationalt iværksættereventyr


Holdningskorrigerende tøj var kuren mod Kenneth Gaardmand Avnsteds rygsmerter. Det fik i 2014 ham og hustruen Mia til at starte virksomheden Anodyne, der nu – bakket op af ny, stor investor – rykker ind i Tyskland, Østrig og Schweiz.Kenneth har en såkaldt diskusdegeneration og har siden 2007 været kronisk smertepatient. For at komme smerterne til livs har han siden da været i behandling hos både fysioterapeuter, kiropraktorer og akupunktører – ingen af delene hjalp. I 2013 gik han til behandling ved det tværfaglige smertecenter Allévia, hvor en fysioterapeut syntes, han havde en dårlig kropsholdning, og anbefalede ham at prøve en holdningskorrigerende trøje.

– Jeg fik fat i en holdningskorrigerende T-shirt, og den gav øjeblikkelig bedring. Der var dog den store ulempe, at produkterne ikke kunne fås i Danmark, så jeg måtte bestille dem i USA. Efter alt var betalt, løb en enkelt T-shirt op i 1600 kroner – det var ikke acceptabelt, forklarer Kenneth Gaardmand Avnsted, der er medstifter og CEO i Anodyne.

Sammen med sin kone Mia Gaardmand Avnsted købte de 50 T-shirts og startede virksomheden Anodyne. For nylig sikrede de sig distributionsretten til det originale holdningskorrigerende tøj fra Alignmed i både Danmark, Tyskland, Østrig og Schweiz. Senere på året planlægger de at udvide til Frankrig, Holland, Luxemburg og Belgien.

– For fire måneder siden var Anodyne et værelse indrettet som lager i vores parcelhus i Solbjerg. Vi omsatte for 400.000 kroner om måneden – som hobbyvirksomhed – og nu udvider vi til tre store lande, så tingene er gået stærkt, siger Kenneth Gaardmand Avnsted.

Partnerskab med ambitiøse vækstplaner

Esben Mols Kabell og Anders Grønborg, der står bag Lasertryk.dk, har netop opkøbt 50 procent af Anodyne. Dermed får virksomheden en saltvandsindsprøjtning og nogle kompetente partnere med erfaring fra adskillige startups, der skal hjælpe til med at indfri forventningerne til markedspotentialet.

– Indtil videre har vi ikke solgt et eneste produkt syd for grænsen, men baseret på, hvor mange, der døjer med rygproblemer herhjemme, må potentialet i udlandet være enormt. Derfor er det også guld værd, når der skal træffes store strategiske beslutninger, at vi har fået så gode sparringspartnere som Esben og Anders, fortæller Kenneth Gaardmand Avnsted.

Den 30-årige iværksætter har en ambition om, at Anodyne skal have solgt produkter for 25 millioner kroner inden udgangen af 2017. En af de vigtigste motivationsfaktorer for såvel Kenneth og Mia som Esben og Anders er imidlertid, at deres produkter faktisk hjælper folk.

– Vi går med i Anodyne, fordi deres produkt er godt og kan skabe værdi for mange med rygproblemer. Det er fedt at kunne investere i en sund forretning, der samtidig er med til at give folk en højere livskvalitet. I fremtiden er vi på udkig efter andre virksomheder med den samme energi og de rette produkter, siger Esben Mols Kabell, CEO, Lasertryk.dk.

Fakta
Anodyne blev stiftet i 2014 og forhandler holdningskorrigerende tøj fra IntelliSkin og AlignMed. Holdningskorrigerende tøj er designet til at give en sundere kropsholdning specielt egnet til reducering af ømhed og spændinger. www.anodyne.dk

Læs mere her

tags: USA, Danmark, Tyskland, Holland, retten, Frankrig, 2013, Belgien, udland, virksomhed, 2007, energi, Intel, Schweiz, Østrig, livskvalitet, Mols, strategi, motivation, investor, 2014, Fakta,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar