onsdag den 19. februar 2014

Nyt selvudgiverforlag slår dørene op i Aarhus

Det kan være en næsten uoverkommelig opgave for en håbefuld forfatter at få sin bog på gaden, men med åbningen af selvudgiverforlaget TRYKVÆRKET er afstanden fra manuskript til færdig udgivelse blevet væsentligt kortere.
Bogbranchen gennemgår i disse år forandringer, som rykker ved den traditionelle udgivelsesproces, og det er ikke længere en selvfølge, at der står et etableret forlag bag en bogudgivelse. I stedet opleves en stadig større lyst og vilje hos forfattere og skribenter til selv at stå for arbejdet. Det er her, TRYKVÆRKET kommer ind i billedet.

TRYKVÆRKET er et selvudgiverforlag, hvor forfattere selv har kontrol over alle led i sin udgivelse. Det gælder fra udarbejdelse af manus, billedredigering, opsætning, til tryk og endeligt salg.

Forfatteren tjener mest
Forfattere på TRYKVÆRKET bevarer alle rettigheder, har redaktionel kontrol og kan tilkøbe den redaktionelle bistand, som han eller hun har brug for, for at bogen bliver som ønsket. "Og det bedste af det hele er vel, at forfatterne selv stikker 75 % af alle indtægter i lommen," forklarer redaktør og værkfører på TRYKVÆRKET Jakob Holm. "Ved de traditionelle forlag ville en forfatter normalt kun modtage 10 % af indtægterne."

Let og gennemskuelig proces
TRYKVÆRKET er automatiseret og bygget op omkring en prisberegner, der på stedet kan give brugeren en pris på, hvad det koster at trykke en bog. "Vi vil gøre det så let og gennemskueligt som muligt at få trykt og udgivet en bog. Det er ingen hemmelighed, at vi gerne vil tjene penge med TRYKVÆRKET, men faktisk kan forfatteren vælge at få sin bog trykt uden at gøre brug af en eneste af de ekstra ydelser, som vi tilbyder," forklarer Jakob Holm.

"Vi er godt klar over, at vi ikke er det eneste selvudgiverforlag på markedet - og at der vil dukke flere op. Men brugervenligheden hos TRYKVÆRKET og det, at man som forfatter kan klare alle trin selv - nemt og overskueligt - gør, at vi kan distancere os fra de andre selvudgivere på markedet. Og så er procentfordelingen overordentlig konkurrencedygtig," siger Jakob Holm.

Alle kan udgive bøger
Man behøver ikke at være en håbefuld digter eller romanforfatter for at udgive på TRYKVÆRKET. "Der kan jo være mange gode grunde til at udgive en bog. Du er måske lokalhistoriker, der gerne vil udgive en bog om din egen egn. Eller en virksomhedsejer, der vil fortælle din virksomheds historie. Måske arbejder du i en organisation, der har brug for at få skrevet en bog om en sag eller et emne," slutter redaktør Jakob Holm.

Professionelle kræfter bag
I dagligdagen er TRYKVÆRKET en del af et professionelt netværk omkring et af de mest innovative forlag i Danmark, nemlig TURBINE Forlaget, der tre år i træk er blevet kåret af Børsen som Gazelle-virksomhed. I og omkring det succesfulde aarhusianske forlag arbejder redaktører, grafikere og produktionsfolk, der hver dag har bøger mellem hænderne, og det er den know-how, som TRYKVÆRKET kan tilbyde forfattere, der ønsker at udgive selv.


Læs mere her

tags: Danmark, Børsen, roman, virksomhed, penge, organisation, konkurrence, forfatter, Forlag,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar