tirsdag den 25. december 2012

I år er der damp under juletræet

Glem alt om uldsokker og saltbøsser. I takt med at salget af cigaretter falder, boomer salget af e-cigaretter. Tal fra handelsanalyse og forhandlerne tegner et tydeligt billede i år kommer der damp under juletræet.

En ny tendens tegner sig. Danskerne er blevet mere opmærksomme på risikoen ved brug af cigaretter, og nye tal fra dansk statistik viser, at salget er faldet med mere end 16% siden 2006. I stedet er vi i højere grad begyndt at benytte os af e-cigaretter, der en er elektronisk version af cigaretten, men som kun indeholder nikotin og damp. Men nu køber vi ikke kun disse cigaretter til os selv vi giver dem som gaver til dem vi holder af, fortæller indehaver af dampshop.dk, Morten Paulsen.

- Vi har kunne mærke en helt klar tendens forme sig. Folk har i højre grad efterspurgt e-cigaretterne som en gave mulighed. Som følge af det har vi lancet en julepakke, hvor vores kunder har kunne hjælpe deres nærmeste på vej til at kvitte smøgerne. Pakkerne er blevet modtaget overraskende godt, og har solgt over alt forventning, forklarer Morten Paulsen

E-cigaretter giver god mening
Det er da heller ikke så underligt at e-cigaretterne har vundet indpas under de danske juletræer. Ifølge Annette Falberg, der er direktør i Foreningen for Dansk Internet Handel, giver muligheden for at hjælpe sine nærmeste med at kvitte smøgerne, ved at købe e-cigarretten god mening.

- Udvalget på nettet er så stort, at alle ønsker kan opfyldes. Desuden er det hyggeligere at sidde hjemme i fred og ro med en brunkage og klare juleindkøbene, i stedet for at fare rundt og blive frustreret over ikke at kunne finde den rigtige specialforretning, vurderer Annette Falberg.

Nye tal fra Dansk e-handelsanalyse fra Epinion viser da også at vi i stor stil handler elektronisk på nettet. Således viser undersøgelsen at elektronik står for 8% af den samlede internethandel i 3. kvartal af 2012.

Det er fedt at give den sociale julegave
Morten Paulsen kan da også godt forstå den stigende efterspørgsel på de elektroniske e-cigaretter. De har hjulpet ham til at kvitte de rigtige smøger, og ser det som en klar fordel at man kan hjælpe andre med det samme.

- Tidligere har vi set at gaver som Giv en Ged har haft stor succes i julen. Det er en gave hvor vi gør en forskel, og hvor vi kan hjælpe hinanden med vores juelgaver. Jeg mener at e-cigaretten har nogle af de samme elementer. Det er en gave hvor vi kan hjælpe dem vi holder af til en bedre hverdag, og jeg tror at det er noget folk tager til sig, forklarer Morten Paulsen.

E-cigaretterne, der står for elektronisk cigaret, er designet til at simulere rygeoplevelsen ved cigaretter, men uden indhold af skadelige stoffer. I stedet består røgen fra en e-cigaret af damp, evt. tilsat nikotin. Da e-cigaretten ikke indeholder tobak, er den ikke omfattet af den danske rygelov.

Læs mere her

1 kommentar:

  1. I got my first electronic cigarette kit at VistaVapors, and I enjoy it a lot.

    SvarSlet