onsdag den 22. august 2012

Studiestart til halv pris

Unges udgifter til studiestarten kan mere end halveres, hvis de mest nødvendige ting købes brugt på nettet. Det viser nye tal fra DBA

Studiestarten er en dyr tid. Derfor har DBA, der er Danmarks største handelsplads på nettet, lavet en prissammenligning, der viser, at de studerende kan mere end halvere udgifterne, hvis fx cykel, bærbar og møbler købes brugt.

DBA har fundet de bedste tilbud i Biva, Ikea og Jysk. Her kan møbler som seng, kommode, reol, klædeskab, skrivebord og kontorstol købes for i alt 3.500 kr. Transporten til og fra studiet kan klares med en cykel fra Bilka til 1.999 kr. En bærbar er også et must. En model med aktuelt standardudstyr på 500 GB harddisk og 6 GB ram kan købes for 2.999 kr. i Elgiganten. Den samlede pris for alle indkøbene bliver 8.498 kr.

Køber man de tilsvarende ting brugt på nettet, er prisen langt mere fordelagtig. På DBA kan møblerne anskaffes for 675 kr., mens cyklen kan handles for blot 100 kr. De studerende kan finde en tilsvarende og spritny bærbar til kun 2.500 kr. Samlet bliver det 3.275 kr., hvilket er en besparelse på 61 procent.

En smart fidus

Mange af landets kommende studerende har set fidusen i at købe brugt. Det understreges af den såkaldte liggetid altså hvor hurtigt tingene sælges. Før sommerferien tog det eksempelvis 26 dage at sælge en bærbar. Det tal er i dag 22 dage. Cykler ryger også hurtigt. Det tager i dag 29 dage at sælge mod 33 dage før ferien.

Ifølge DBA bunder udviklingen i en ny samfundstrend.

Flere og flere sælger ud af de brugte ting, og samtidig er der også kommet flere købere til. Derfor ved de unge også, at udbuddet er stort, og at sælgerne konkurrerer på pris. Det øger mulighederne for at finde de helt rigtige ting i ens eget lokalområde til en yderst fornuftig pris, udtaler kommunikationschef på DBA, Simon Karsø.

Men det er ikke kun de mest nødvendige ting til studiet, der hitter nu.

Vi kan se, at de studerende også efterspørger de mere luksusprægede varer. Specielt iPhones og andre smart phones, designertasker, modetøj og smykker er noget af det, der rykker rigtig meget lige nu, siger Simon Karsø.

På DBA bliver 86 % af alle indrykkede varer solgt. Sidste år blev der indrykket over 7 millioner annoncer fra private danskere på sitet.


Om dba.dk
dba.dk startede i 1995 og er Danmarks største handelsplads på internettet. Mere end 1,2 mio. danskere handler hver måned på dba.dk. Der oprettes hver måned 500.000 nye annoncer. I gennemsnit får tre ud af fire brugere solgt deres varer. dba.dk er et eBay-selskab. For mere information om sitet, besøg www.dba.dkLæs mere her

tags: Danmark, internet, Bilka, 1995, Elgiganten, smykker, Biva, iPhone, kommunikation, studerende, sommerferie, kaffe, kontorstol,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar