onsdag den 29. august 2012

E-butikker betaler 10 gange mere end fysiske butikker for at modtage Dankort

For at kunne modtage en dankortbetaling betaler danske e-butikker gebyrer til Nets, der er op til 10 gange højere end, hvad en fysisk butik betaler for at kunne modtage det samme antal dankortbetalinger.

En e-butik med 4.999 dankortbetalinger om året betaler 9.748 kr. om året til Nets i gebyrer, mens en fysisk butik med samme antal betalinger betaler 975 kr. i gebyrer årligt.

Det viser en beregning foretaget af FDIH med udgangspunkt i Nets prisliste.

Det er på høje tide, at der sker en reduktion i gebyrerne pr. betaling, når der i dag er over 100 gange flere betalinger årligt end i år 2000, som var det første hele år med Dankortbetalinger på nettet. E-handel og betalinger med Dankort på nettet har udviklet sig eksplosivt, så FDIH ønsker en ny og tidssvarende gebyraftale hurtigst muligt, siger Annette Falberg, administrerende direktør i FDIH, Foreningen for Distance- og Internethandel.

Vi har derfor gjort Konkurrencestyrelsen opmærksom på gebyrforholdene, ligesom vi har taget kontakt til Nets for at få gang i en drøftelse om en ny gebyraftale. Vi forventer en gebyraftale med udgangspunkt i e-handlens vilkår, som de er i dag.

Prisstrukturen har i store træk været uændret siden Dankortet kom på nettet i april 1999, og dengang skulle gebyrerne dels dække drift og indtjening, dels dække det daværende PBS udviklingsomkostninger.

De gamle udviklingsomkostninger er dækket, og aftalen er urimelig set i lyset af den eksplosive udvikling i antal Dankortbetalinger på nettet. I dag oplever e-butikker med mange transaktioner at være økonomisk malkekvæg for Nets, hvor gebyrerne for Dankort på nettet giver Nets en indtægt på op mod 100 mio. kr. i 2011, vurderer Annette Falberg.

Konkurrencestyrelsen har meddelt FDIH, at de vil se på gebyrerne ved næste gennemgang af kortmarkedet i foråret 2011. Det er dog FDIHs håb, at den fortsatte dialog med Nets inden da har ført til en tidssvarende og billigere gebyrstruktur.

Yderligere oplysninger og kommentarer hos administrerende direktør Annette Falberg, mobil 2240 8803.

Nøgletal og beregninger fremgår af FDIHs notat: Gebyrer ved betaling med dankort over nettet.

Læs mere her

tags: 2011, direktør, økonomi, omkostninger, FDIH,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar