onsdag den 29. august 2012

Dankort-forbrug i julen satte ny rekord

Dankort-forbruget op til jul satte i år ny rekord med en fin stigning på 4,7 % i forhold til samme måned sidste år. Den travleste handelsdag var i år den 22. december, der også blev den dag nogensinde, hvor der blev foretaget flest betalinger og brugt flest penge på Dankortet.

Dankortet er mere populært end nogensinde og det blev op til jul brugt i et omfang, der ikke er set før. Der blev både sat omsætningsrekord for julehandlen på Dankort og også dagsrekord den 22. december både med hensyn til forbrug og antallet af betalinger.

På nær under finanskrisens indtog i efteråret 2008, der medførte en meget sløj julehandel, har hvert år traditionelt budt på nye rekorder i Dankort-forbruget. Det er også tilfældet i år, hvor brugen af Dankort op til jul distancerer sidste års rekord med mere end en milliard kr., siger Tina Füssel, Senior Vice President, Infrastructure DK, Nets.

22. december mest travle Dankort-handelsdag nogensinde


I alt er der de første 24 dage i december brugt 23.971 mio. kr. på Dankort. Året før købte vi for
22.902 mio. kr., og dermed er Dankort-forbruget steget med 4,7 %. Den 22. december var Dankortet mest rødglødende. Med et dagsforbrug på 1.539 mio. kr. og med 3.881.778 gennemførte betalinger var både forbruget og antallet af betalinger det højeste for en enkelt dag nogensinde.

Dankort-tallene er en god indikator for, hvordan det er gået med det generelle forbrug. Med dagens opgørelse tyder alt på, at danskerne har genfundet optimismen og at julehandlen i år kommer godt i hus for detailhandlen, slutter Tina Füssel.

Hvis ovenstående tal for betalingstransaktioner med Dankort videreformidles, skal Nets tydeligt anføres som kilde.

Læs mere her

tags: 2008, finanskrisen, december, omsætning, penge,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar