torsdag den 13. august 2015

Mirakelmaskine overtager baristaernes job


Verdens første automatiske manuelle espressomaskine er kommet til Danmark. En maskine, som kværner og stamper de værdifulde kaffebønner perfekt hver gang. Den automatiske tampering og kværning vil gøre baristaer verden over arbejdsløse.Folkene bag denne verdensnyhed er ingeniørerne hos Sage, en gruppe passionerede baristaer og den anerkendte stjernekok Heston Blumenthal. Deres banebrydende samarbejde har nu gjort verdens første automatiske manuelle espressomaskine til virkelighed, som de har valgt at døbe The Oracle.

Den automatiske manuelle espressomaskine er en revolution indenfor kaffeverdenen. Den giver almindelige, danske kaffeelskere mulighed for selv at brygge en helt ekseptionel god espresso på niveau med de bedste espressoer på de lokale kaffecafeer.

Det revolutionerende på denne maskine, består i al sin enkelhed i den automatiske tamper. Den presser de friskmalede bønner sammen med en præcision og elegance, som end ikke de bedste baristaer i verden kan formå.

Og netop presning med den rette vægt og friskmalede, gode bønner er nøglen til den perfekte kop espresso, latte eller americano. Fra den danske forhandler af Sage, KitchenOne.dk, udtaler Thomas Larsen: "Hvis bønner fra den samme ristning males på forskellige tidspunkter i forhold til hvornår smagen trækkes ud af dem, giver det to vidt forskellige resultater. En perfekt espresso skal have lækker og karamelfarvet skum på toppen. Hvis bønnerne er friskmalet lige inden presningen og brygningen, vil det kunne holde en teskefuld sukker i et par sekunder. At brygge den perfekte espresso er en videnskab, men oraklet fra Sage gør det nu muligt for begyndere at komme hurtigt i gang. Samtidig er der et væld at manuelle indstillinger, så der er noget at lege med hvis man har en barista gemt i maven".

Danskerne vil have god kaffe
På et globalt plan er danskerne det fjerde mest kaffedrikkende folkefærd og der drikkes pr. dansker i gennemsnit tre-fire kopper kaffe dagligt. De danske mænd drikker dog mere kaffe end kvinderne, som gennem de seneste år er begyndt at skære ned på kaffeforbruget. Således drikker 76 % af de danske kvinder kaffe hvor det derimod er hele 86% af mændene der nyder den velduftende bryg. Og det er med årene blevet mere og mere vigtigt for de danske kaffedrikkere at den sorte mirakeldrik er af høj kvalitet.

I 2008 var antallet af kaffedrikkere som hældte mest til den stærkere og mere kraftfulde espresso på 3%, hvor det tal i 2014 er steget til hele 13%. Det kan blandt andet ses i det stigende antal solgte espressomaskiner. I 2007 blev der på landsplan solgt 16.159 espressomaskiner, hvor det i 2011, indtil da, nåede nye højder med hele 107.355 solgte maskiner. Derimod er salget af de normale filterkaffemaskiner gået ned fra at ligge på 232.000 stk. i 2007 til kun at være på 168.000 i 2011.

En udvikling som også afspejles hos forhandleren: "Vi sælger både traditionelle filterkaffemaskiner, men vi oplever klart at flere bevæger sig mod espressomaskinerne. Det er alt fra dem som ønsker sig en god kop kaffe ved at trykke på én knap, til entusiasterne som bruger rigtig mange timer på at brygge kaffe. Det er blevet en hobby for mange, som virkelig går i dybden med indstillingerne på de manuelle maskiner", udtaler Thomas Larsen fra KitchenOne.dk.

Læs mere her

tags: Danmark, 2011, 2008, arbejdsløs, 2007, videnskab, 2014, kaffe,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar