onsdag den 20. maj 2015

Sådan tager du professionelle billeder med din smartphone


Ved at følge en håndfuld enkle råd og bruge det rigtige fotoudstyr er det nemt at forbedre kvaliteten af dine mobilbilleder væsentligt.Smartphonen har udkonkurreret de digitale kameraer, når livet skal foreviges. En ny undersøgelse viser, at 62 procent af danskerne bruger deres smartphone som deres primære kamera. Billedkvaliteten i de nyeste smartphones efterhånden i top og, modsat kameraet har du altid din smartphone på dig og kan med få tryk dele dine snapshots på de sociale medier. Silvan Popovic er smartphoneekspert og direktør for MyTrendyPhone.dk. Han giver her nogle enkle tips til, hvordan du kan tage skarpe billeder med din smartphone.

1. Tænk over lyset. – Lys er det vigtigste, når du skal tage billeder. Ved kraftigt sollys kan det være en god ide at bruge HDR-funktionen, så telefonen tager flere billeder med forskellige eksponeringer og lægger dem sammen til ét. Det dur dog bedst, med et stillestående motiv. Du kan i nødstilfælde bruge telefonens blitz ved svag belysning eller hvis motivet er i kraftigt modlys, med risiko for en kold og kunstig stemning.

2. Fokusér. – Det er afgørende at fokusere på det vigtige i billedet. Få et ansigt eller et andet vigtigt element til at fremstå skarpt, mens baggrunden sløres ved at trykke på skærmen der, hvor du vil fokusere. Samtidig vælges den optimale eksponering til netop dette motiv.

3. Undgå rystelser. – Smartphones er glatte, tynde og generelt svære at holde fast i, hvilket ofte gør billederne slørede. Brug volumenknappen på hovedtelefonkablet som udløser, så telefonen kan holdes stille med én hånd, mens billedet tages med den anden eller støt din telefon mod en væg, bordkant eller træstamme i skudøjeblikket.

4. Gå tættere på. – Den digitale zoomfunktion på telefonerne er decideret dårlig, så hold fingrene fra den. Det kan være grænseoverskridende at stikke telefonen helt op i hovedet på 'modellen', men det giver altså bedre billeder.

5. Husk efterbehandling. – Brug lidt tid på at efterbehandle billederne. Du kan ofte gøre underværker for et billede ved blot at beskære det eller øge kontrasten. De fleste indbyggede foto-apps har redigeringsfunktioner, ellers kan du billigt købe gode apps som Afterlight, Hand Photo og photoshop Express.

Fotogrej til entusiaster
Markedet for fototilbehør til smartphones er eksploderet, og der findes masser af gadgets til dem, der vil gøre lidt ekstra ud af deres mobilbilleder.

– Det, vi sælger mest af, er forskellige udgaver af holdere til smartphones, så brugeren kan tage billeder, hvor hun selv er med. Nogle er på en lille trefod, mens andre er monteret for enden af en udtrækkelig stang. De eventyrlystne kunder efterspørger forskellige typer af vandtætte og modstandsdygtige cases til smartphones, så man kan bruge telefonen som kamera på dykkerture, på ski eller på cykel ned ad en skovsti. De kan monteres på en hjelm, på cykelstyret eller i et seletøj på brystet, fortæller Silvan Popovic.

Han påpeger, at fototilbehør ikke er absolut nødvendigt for at tage gode mobilbilleder. Vigtigst er det konstant at have øjnene åbne for spændende motiver, som solnedgange, refleksioner i vand og glas samt linjer i naturen.

MyTrendyPhone er Danmarks største online forhandler af mobiltilbehør, har eksisteret siden 2004 og findes i dag i 20 lande.

Læs mere her

tags: Danmark, direktør, kunst, dykker, kamera, sollys,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar