torsdag den 27. november 2014

Iværksættere Sydkysten

Ny udklækkede iværksættere med super ide. Sebastian og Jonas på henholdsvis 18 og 19 år går til dagligt på 3 årgang, på innovationslinjen på Køge handelsskole. De to unge mænd har især en ting til fælles, de drømmer begge om at blive nogle super iværksætter og at kunne leve af det de elsker en skønne dag, selvfølgelig med lidt uddannelse i baggagen.

Sebastian: "vi har jo hele tiden haft en lille drøm i maven om at blive iværksættere, så da jeg mødte Jonas som havde det samme ønske, blev vi enige om at springe ud i det" fortæller Sebastian

Det to gutter, startede for knap et halvt år siden en virksomheden, af den nye selskabsform IVS, som er et iværksætter selskab. Hele ideen bag virksomheden startede faktisk i en skoletime.

"Vi havde fået til opgave at finde nye innovative produkter i en Innovationstime og derefter præsenterer dem for klassen. Her fandt vi især et produkt som vi syntes særlig godt om, faktisk så godt at vi valgte at kontakte den Europæiske leverandør for herefter at lave en aftale om at importerer produktet og sælge det i Danmark" fortæller Sebastian

Siden hen har de to drenge udvidet sortimentet løbende, i takt med efterspørgslen på flere produkter på webshoppen er steget. Salget er gået over forventningerne og de har på nuværende tidspunkt en pæn fircifret daglig omsætning.

og de har planer om at udvide med mange flere nye innovative produkter. På trods af den u forventede succes, har der selvfølgelig været nogle udfordringer på vejen i sammenhæng med opstarten af virksomheden.

" Vi er selvfølgelig nye i faget, så der har været en masse ting som vi har brugt længere tid på, men vi tror på at man skal øve sig for at blive en god forretningsmand. Der har i starten været nogle udfordringer såsom opstarts omkostninger osv. Det var også svært at få aftaler på plads med leverandører, da vi er to unge gutter, med en lille kapital, men vi har endelig fået nogle interessante aftaler på plads, og vi har flere i vente" fortæller Jonas

Det er ikke lige nemt at være iværksætter når man er helt ung og ikke har så mange penge, så de to drenge har arbejdet for at få penge til at drive virksomheden som nu sidder i et varelager og en webshop. Her har det bl.a. været en udfordring at den ene af gutterne, på daværende tidspunkt ikke var fyldt 18 år endnu, og har de derfor søgt om en tilladelse at for at kunne oprette selskabet, hvilket var en af tingene, som udskudte hele processen ifølge drengene.

De har nu endelig fået stablet shoppen på benene og har haft nogle gode måneder med en fin aktivitet. De har købt stort ind for at satse på julesalget, som allerede er i fuldt gang.

Konceptet går ud på følgende, at sælge innovative og nytænkende produkter som kan hjælpe kunderne med at forenkle deres hverdag.

"Vores formål med shoppen går ud på at vi skal introducere vores kunder, til produkter som de endnu ikke kender til og derfor ikke ved at de har brug for, her kan vi hjælpe dem med vores webshop, som indeholder præsentationsvideoer og produktblogge om vores produkter" Jonas

Kunderne har taget godt i mod den nye webshop og dets koncept. Markedsføring af webshoppen foregår hovedsageligt på sociale medier, især på Facebook er drengene flittige, og de har en facebook side med knap 2000 likes, hvor mange af brugerne deltager aktivt når der bliver iværksat nye konkurrencer og opslag på siden.

Begge gutter er født og opvokset i greve, og har gået på henholdsvis Holmeagerskolen og Mosedeskolen før i tiden.


Læs mere her

tags: Danmark, uddannelse, Køge, Facebook, omsætning, virksomhed, penge, omkostninger, konkurrence, innovation,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar