lørdag den 2. august 2014

Undersøgelse: Midtjyderne sælger brugt for at få en på opleveren

43 % af midtjyderne har inden for de seneste seks måneder sat noget til salg på internettet. Det viser en undersøgelse foretaget af DBA i samarbejde med YouGov. For hovedparten handler det om at tjene lidt ekstra penge til store og små oplevelser og forkælelse i hverdagen. Her kommer 6 gode råd til selv at blive online supersælger. Der er penge at tjene ved at sælge brugt på nettet, og det behøver hverken være kompliceret eller tidskrævende. 43 % af midtjyderne har gjort det inden for de seneste seks måneder, og blandt de 18-34 årige er tallet 53 %. Ifølge undersøgelsen vil 47 % bruge de tjente penge på oplevelser og forkælelse i hverdagen – fx restaurant, koncerter, kulturelle arrangementer, wellness m.v.

"Hvor man førhen havde en tendens til at købe og smide væk, ser vi mere og mere, at vi danskere sælger noget af det, vi ikke længere bruger. Det er der flere årsager til. For det første er det i dag nemt, sikkert og enkelt at sælge på nettet, og for det andet handler det om sund fornuft – om glæden ved at kunne biddrage til genbrug," fortæller Anders Rasmussen, kommunikationskonsulent hos DBA.

Af alle midtjyder, der har solgt noget på internettet, fortæller 69 %, at det er en måde at komme af med det, de ikke længere bruger.

Guide: Bliv online supersælger
Lene Kristensen fra DBA kommer her med sine seks bedste råd til at blive en online supersælger:

NemID-validering
Sikkerhed frem for alt. Ligesom du gerne selv vil stole på andre sælgere på handelssiderne, så er det vigtigt, at du også selv bliver NemID-valideret for at øge troværdigheden. Så kan folk se, at du er den, du giver dig ud for at være. Det er vigtigt med tryghed og sikkerhed, når der handles på nettet.

Detaljer og billeder
En god beskrivelse og gode billeder hjælper dig rigtig godt på vej, når du skal sælge dine sager. Tænk over opstillingen og vælg gerne en god baggrund. Jo mere information og detaljer og jo bedre dine billeder er, des færre opklarende spørgsmål skal du svare på fra interesserede købere.

En fængende overskrift
Foruden en god informativ beskrivelse, så lokker det også med en fængende overskrift. Guldhalskæden, som du gerne vil afsætte, kan beskrives som "Smuk og tidløs halskæde i 24 karat guld og med vedhæng". Det både drager men øger også muligheden for at blive spottet, når folk er inde og søge på en specifik vare på siden. Med flere nøgleord er der således større synlighed.

Tør over med en klud
Vi kender det fra os selv, at produkter, der tager sig flotte ud på annoncerne, tiltrækker mere. Så husk gerne en klud henover det gamle stuebord og vask den kjole, der viste sig at være et fejlkøb. Det tiltrækker flere potentielle købere til, og måske er der lidt ekstra at tjene, når varen ser ekstra velholdt ud. Sælger du ud af garderoben, så kan billeder, hvor du har tøjet på også øge interessen markant, da man får en fornemmelse for pasform og størrelse.

Realistisk pris
Det kan godt være, at du er nostalgisk omkring den vare, du sætter til salg men husk at være realistisk, når du sætter en pris. Er prisen for høj, så er der færre nysgerrige, der går ind og tager et nærmere kig på annoncen. Når det er sagt, kan du altid sætte prisen, så der også er plads til forhandling i stedet for at sætte prisen lige ved smertegrænsen. Søg eventuelt på tilsvarende varer det gør det nemmere for dig at finde den rigtige pris til din annonce.

Vær reel
Når du beskriver varen, er det vigtigt, at du er reel omkring varens stand og udseende, og fortæller, hvis der er ridser eller andre skader. Skriv også gerne, om der medfølger kvittering. Det er både god skik og en god måde at forventningsafstemme på, som gør det endnu nemmere for dig at sælge og i sidste ende giver en gladere køber af varen.

---

Top 5 over de mest populære brugte varer i Midtjylland lige nu:
1. Ting til boligen (interiør, møbler, nips m.v.)
2. Ting til børn (tøj, møbler, legetøj)
3. Tøj og mode
4. Computere og spillekonsoller
5. Biler og tilbehør
Læs mere her

tags: internet, restaurant, Midtjylland, koncert, penge, kommunikation, spillekonsol,

1 kommentar:

  1. Come and see how THOUSAND of people like YOU are making a LIVING from home and are living their dreams right NOW.
    SUBSCRIBE NOW

    SvarSlet