torsdag den 2. januar 2014

Gråt guld går julegaveamok på nettet

Tror man, at nethandel kun er for de unge, kan man godt tro om igen. En stor forbrugerundersøgelse foretaget af A&B analyse for e-mærket viser, at mere end hver fjerde dansker på over 65 griber mus og tastatur, når årets julegaver skal købes. Fordelene for den ældre del af befolkningen ved at klare julegaveindkøbet på nettet er mange, og får f.eks. pensionen til at strække lidt længere. Læs her hv
Tror man, at nethandel kun er for de unge, kan man godt tro om igen. En stor forbrugerundersøgelse foretaget af A&B analyse for e-mærket viser, at mere end hver fjerde dansker på over 65 griber mus og tastatur, når årets julegaver skal købes. Fordelene for den ældre del af befolkningen ved at klare julegaveindkøbet på nettet er mange, og får f.eks. pensionen til at strække lidt længere. Læs her hvordan.

Nethandlen har for alvor vundet indpas blandt danskere i alle aldre, og selvom det er de yngre segmenter, der lægger sig i front, er gruppen af danskere på 65+ ikke langt efter. I en ny undersøgelse foretaget af e-mærket, den danske mærkningsordning for sikker nethandel, svarer mere end 25 pct., at mindst en af årets julegaver skal findes på nettet, og mere end hver tredje forventer at købe flere gaver på nettet end sidste år.

Stræk pensionen længere
Hos e-mærket ser man det som en naturlig udvikling, og direktør Lars Schmidt Larsen peger blandt andet på, at prissammenligningsportaler som Pricerunner, Kelkoo og Priser.dk er gode redskaber. Her kan man få pensionen til at strække lidt længere ved hurtigt at danne sig et overblik over, hvilken netbutik der tilbyder varen billigst. At man samtidig slipper for at gå fra butik til butik for at undersøge priserne er, ifølge Lars Schmidt Larsen nok en af de væsentligste grunde til, at mange ældre vælger nettet, når der skal fyldes op under træet.

"Selvom der naturligvis er hygge forbundet med at købe julegaverne i strøgbutikkerne, skal man ikke glemme, at det for mange ældre rent fysisk kan være lidt af en udfordring. Når vi spørger dem, kan vi se, at det at få varen leveret, fremfor selv at skulle slæbe den hjem, er noget der har stor værdi. Heri ligger en væsentlig fordel ved at vælge netbutikkerne," fortæller han.

Juletransport uden slid og slæb
Muligheden for at få leveret til en anden adresse end ens egen er en af de væsentligste fordele ved at klare netop julegavekøbet på nettet. Skal man holde jul hos børn og børnebørn, slipper man på den måde for at skulle transportere gaverne hele vejen til Køge, Aalborg eller hvor man nu skal hen.

"Mange netbutikker tilbyder at sende gaverne til en alternativ leveringsadresse, hvilket alt andet lige gør transporten noget mindre stressende, og er man nervøs for, at modtagerne smugkigger, er gaveindpakning noget mange netbutikker i dag tilbyder," afslutter Lars Schmidt Larsen.

Skal du også købe julegaverne på nettet i år, afhenter Post Danmark helt ekstraordinært pakker hos netbutikkerne frem til søndag den 22. december. Så selv hvis man er sent ude, skal årets julegaver nok nå frem i tide.

Om e-mærket
e-mærket er den danske mærkningsordning for sikker nethandel stiftet i år 2000 af Forbrugerrådet, Dansk Erhverv, DI, FDIH, HK, Dansk IT og Finansrådet. e-mærket er en non profit organisation, og har i dag mere end 1.500 godkendte netbutikker. e-mærket yder hvert år juridisk ekspertrådgivning til en lang række forbrugere om alt indenfor nethandel og spørger man danskerne er e-mærket det bedst kendte nethandelsmærke.

Læs mere her

tags: Danmark, direktør, HK, Køge, portal, december, Aalborg, julegave, stress, Forbrugerrådet, organisation, Ford, FDIH,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar