torsdag den 20. juni 2013

SOCIAL UDVIKLING nr. 3 på gaden

I dette nummer af SOCIAL UDVIKLING har vi valgt at sætte særligt fokus på medborgerskab. Du kan blandt andet læse om, hvordan man har en anderledes tilgang til arbejdet med udsatte unge i artiklen En anderledes aktør . Her er målet, at de unge selv skal føle et ansvar for deres liv.

At skrive sig til læsning lyder umiddelbart lidt specielt, men ikke desto mindre er det præcis det, der er tale om i den nye app til iPad, som du kan læse mere om i dette nummer. Det er en app, som har givet gode resultater blandt mennesker med funktionsnedsættelse samt børn og unge med specielle behov.

Medborgerskab kræver kommunikation. Det er en af de erfaringer, man har gjort sig i Ballerup, hvor Organisation for voksne udviklingshæmmede, har arbejdet målrettet med borgernes ret til selv- og medbestemmelse. I artiklen Medborgerskab og kommunikationsteknologier kan du læse om, hvordan man har grebet opgaven an. Talking Mats og viden om fonde har været afgørende for projektet, som har vist sig at være en succes.

Sidst, men ikke mindst, kan du læse om en ny konsulentordning, som netop er startet op. Det er Socialt Lederforum, som nu kan tilbyde udvikling af tilbud til mennesker med funktionsnedsættelse. En stigende efterspørgsel er opstået på grund af tidens store dilemma: Mere for mindre , som de fleste tilbud kender til. Du kan læse mere om, hvad baggrunden er for den nye ordning, og hvad den går ud på i artiklen Målrettet konsulentbistand udvikler tilbuddet .

SOCIAL UDVIKLING udkommer 6 gange om året. Det kan købes i løssalg og som abonnement på www.socialtlederforum.dk under Social Viden

Læs mere her

tags: teknologi, Ballerup, kommunikation,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar