torsdag den 7. marts 2013

Flere og flere køber vin pr abonnement

Vinkasser og vinabonnementer hitter overalt i Danmark, hvor travle erhvervsfolk og børnefamilier vælger turen til vinhandleren fra og i stedet vælger at få sendt nye og inspirerende vine direkte til deres adresse.

Danskerne er ved at udvikle sig til en nation af vinelskere men det til trods kæmper mange små vinhandlere for deres overlevelse, og vinentutiasterne overlades til supermarkedernes sortiment.

Det faktum har efterladt et hul på vinmarkedet, der tvinger de eventyrlystne og kræsne kunder til at gå nye veje. I stedet for månedlige besøg ved den lokale vinforhandler, får de nu en kasse med vin sendt til deres hjemadresse.
Vinkasserne, der sælges af flere online vinbutikker i mange forskellige udgaver, er en ubetinget succes. Og at salget foregår over nettet, giver kunderne en lang række fordele.

Først og fremmest er det blevet lettere at specialisere sig. Fordi netbutikkerne dækker et større geografisk område, har de mulighed for at specialisere sig i enkelte vindistrikter eller lande, og det øger kundernes mulighed for, at få fingrene i de vine, der ikke finder vej til supermarkedernes hylder.

Samtidig undgår netbutikkerne den dyre husleje, et erhvervslejemål på byens hovedgade koster, og dermed kan de holde priserne på vinen på et konkurrencedygtigt niveau.

Det handler om passion

Anders Hagstrøm er indehaver af vinbutikken Gallovini, der netop har lanceret fire nye vinkasser, der kan købes på måneds- eller kvartalsabonnement.

Og kunderne har taget godt imod Gallovinis nye vinkasser.
- Det er gået helt forrygende. Meget bedre end vi havde forventet, fortæller Anders Hagstrøm, der vurderer at det er fleksibiliteten og prisen, der har fået kunderne til at tegne abonnement på vinkasserne.

- Hos os kan kunderne vælge at få ekstra vine med i deres månedskasse, og de kan på få sekunder vælge en vinkasse fra. De er ikke bundet til noget, og det giver selvfølgelig tryghed. Samtidig tilbyder vi eksklusive vine til 25 til 30 procent under markedsprisen og det har selvfølgelig også betydning, fastslår Anders Hagstrøm.

Gallovini er netop en af de mere specialiserede vinbutikker. Gallovini forhandler nemlig udelukkende italienske vine, og hovedfokus er lagt på Toscana.

- Det skyldes helt enkelt, at jeg har en passion for italienske vine. Det er dem, der har min helt store interesse, og derfor er det også de smagsoplevelser, jeg selv får, når jeg besøger de italienske vingårde, jeg gerne vil dele med mine kunder, forklarer Anders Hagstrøm.

Læs mere her

tags: Danmark, fleksibilitet, supermarked, konkurrence, lejemål, husleje, Ford, vingår,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar