fredag den 9. november 2012

Fødselsdag: Krak fylder 240 år

I denne uge fylder Krak 240 år. Krak har siden 1770 haft det som sin fornemste opgave at skabe kontakt mellem køber og sælger og lancerer fortsat nye og spændende søgemuligheder til danskerne.

Krak er i dag primærk kendt for Krak.dk og Kraks Kort, og ser det stadig som sin fornemste opgave at skabe kontakt mellem køber og sælger. Dog har danskernes søgeadfærd, i takt med internettets udvikling, ændret sig til, at man nu søger efter informationer på en ny måde. Derfor arbejder Krak hele tiden på at give danskerne nye og spændende måder at søge på. I år vil der blive lanceret mange spændende nyheder på Krak.dk, som vil gøre det endnu letterer for danskerne at finde det, de søger.

"Krak.dk har omkring 1,6 mio. unikke brugere hver måned og er dermed en af Danmarks mest besøgte hjemmesider. Det er en position, som vi er meget stolte over, og som gør, at vi hele tiden arbejder med at udvikle tjenesten, så den bliver ved med at være blandt danskernes foretrukne", siger Michael Thygesen, Adm. direktør for Eniro Danmark A/S.

Kraks historie
Krak ejes i dag af Eniro Danmark A/S, som købte forlaget i 2007. Virksomhedens historie begyndte i 1770, da agent Hans Holck udsendte en lille vejviser for København. I 1862 blev det nuværende navn knyttet til vejviseren, da Thorvald Krak fik overdraget opgaven, og nye produkter begyndte også at komme til. Mest kendt blev Kraks Blå Bog, der udkom første gang i 1910, og som ved hver ny udsendelse får fyldig presseomtale. I 1923 overgik ejerskabet til Kraks Legat og i 1982 tog det navneforandring til Kraks Fond, der udover årlig støtte til almennyttige formål, også er med til at yde økonomisk støtte til Kraks Forlags forsatte konsolidering og ekspansion. Læs mere på www.krak.dk/information/omkrak/historie.

Om Eniro Danmark A/S
Krak ejes af Eniro Danmark, som er en af Danmarks førende medievirksomheder og har en bred vifte af produkter, som kan hjælpe dig med at finde personer, virksomheder, kort, kommuneinformation og produkter. Eniro Danmark A/S udgiver blandt andet Mostrup Vejviser, Den Røde Lokalbog og søgetjenesterne www.eniro.dk og www.krak.dk samt Kraks kortbøger.

Eniro Danmark A/S havde i 2008 en omsætning på 542 mio. DKK og et overskud (EBITDA) på 76 mio. DKK. Eniro Danmark A/S er en del af Eniro-gruppen, som er børsnoteret på børsen i Stockholm. Eniro-gruppen har ca. 5000 ansatte, hvoraf ca. 450 er ansat i Danmark.

Eniro har aktiviteter i Sverige, Norge, Finland, Danmark og Polen. Læs mere på: http://www.eniro.com/

Læs mere her

tags: Danmark, 2008, Sverige, Norge, København, direktør, internet, Polen, økonomi, Stockholm, omsætning, virksomhed, 2007, Finland, Forlag,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar