fredag den 21. september 2012

Nyt e-handelskoncept fordoblede omsætningen

Fynske C. Nørgaard AS, der forhandler 6.000 artikler inden for personligt sikkerhedsudstyr, har med ny e-handelsløsning på under et halvt år fordoblet den netbaserede omsætning og samtidig højnet kundetilfredsheden.

Hos Odense-virksomheden C. Nørgaard AS er øget satsning på e-handel gået hånd i hånd med højere kundetilfredshed. Sortimentet tæller flere end 6.000 varer inden for personligt sikkerhedsudstyr, og kundebasen spænder fra privatpersoner til det offentlige samt nogle af landets største private virksomheder inden for bl.a. produktion, rederidrift og detailhandel. På grund af det omfattende sortiment og den brede kundegruppe, som tæller tusindvis af virksomheder fordelt på alle brancher og størrelser, besluttede virksomheden i 2009 for alvor at satse på e-handel som salgskanal parallelt med telefonisk og personlig kundebetjening. Således kunne man i oktober sidste år efter et omfattende forarbejde og betydelige investeringer præsentere en ny hjemmeside, www.cnsafety.dk, hvor webshoppens omfang og funktionalitet er kraftigt udbygget.

E-butikken skal gøre hverdagen nemmere for kunderne, ikke erstatte den personlige rådgivning. Derfor har filosofien fra starten været, at e-handlen skal ske på kundernes præmisser, så konceptet er mindst lige så ressourcebesparende for dem som for os, siger salgschef Heine Bøgelund. Han hæfter sig ved, at e-handel ofte er en fordel, men ikke i alle sammenhænge. Derfor er det meningen, at kunderne kun bestiller via hjemmesiden i de situationer, hvor det er nemmest. Når der er komplekse bestillinger eller behov for personlig rådgivning, sidder vi klar til at hjælpe, ligesom vore konsulenter altid gerne besøger kunderne, forklarer salgschefen, der kan glæde sig over mere end en fordobling af den internetbaserede omsætning efter implementeringen af det nye koncept. Samtidig er kundetilfredsheden højnet. Brugerne melder tilbage, at de sparer tid. Og nu begynder vi også at måle kundetilfredshed online for fremover endnu tættere at kunne følge brugernes ønsker, afslører han.

Den hurtigste vej til simple bestillinger
En af de kunder, der for alvor har taget C. Nørgaards nye e-handelskoncept til sig, er Århus-firmaet Crisplant a/s, der udvikler og producerer transport-, sorterings- og kontrolsystemer til bl.a. bagage. Virksomheden, der beskæftiger godt 500 ansatte, har et stort, løbende behov for bl.a. sikkerhedshandsker, hjelme, beskyttelsesbriller og faldsikring.

Hjemmesiden er overskuelig og brugervenlig, og C. Nørgaard har i tilblivelsen lyttet til vore ønsker og forslag, siger Torben Schytte fra Crisplant, der særligt fremhæver mulighederne for brugertilpasning og arkivet over gamle ordrer. Med genbestillingsfunktionen undgår jeg at skulle søge tidligere bestilte varer frem. Dermed er cnsafety.dk ofte den hurtigste og nemmeste vej at gå ved simple eller hastende bestillinger, der ikke kræver personlig rådgivning. Det er også væsentligt, at ordrer afgivet senest kl. 12 leveres næste arbejdsdag, forklarer han.

Tilpasningsmuligheder skaber mersalg
C. Nørgaards ny hjemmeside rummer en række tilpasningsmuligheder, så den bedst muligt kan matche den enkelte kundes ønsker og behov. Som kunde kan man selv definere, hvilke typer informationer man er interesseret i. Herefter eksponerer hjemmesiden mig automatisk for de nyheder, der er relevante for netop mig, forklarer Torben Schytte, der som eksempel nævner de seneste lovkrav og bekendtgørelser på arbejdsmiljøområdet.

Derudover rummer hjemmesiden også en række andre muligheder for kundetilpasning. Man kan sammensætte et katalog med lige netop de varer, der er relevante for ens virksomhed, og kunderne eksponeres automatisk for deres reelle nettopriser, fortæller Heine Bøgelund. Tilpasningsmulighederne gør os lettere at handle med. Vi kan således måle, at kunderne på én gang sparer tid og køber flere af deres varer hos os, slutter han.

--

Fakta

C. Nørgaard AS blev grundlagt i 1960 og er dermed blandt landets ældste leverandører af sikkerhedsudstyr. Oprindelig bestod aktiviteterne i produktion og salg af træsko, men i dag er C. Nørgaard et rendyrket handelsfirma.

Virksomheden lagerfører flere end 6.000 varenumre inden for personligt sikkerhedsudstyr, herunder bl.a. åndedræts-, høre-, øjen- og hovedværn, fodtøj, handsker, beklædning, faldsikring og skilte. Man har siden efteråret 2009 satset stærkt på e-handel.

www.cnsafety.dk

--

Billedtekster

Skærmprint 1 (SD1): Siden giver mulighed for at sammensætte et katalog med lige netop de varer, der er relevante for ens virksomhed.

Skærmprint 2 (SD2): Ordrer afgivet senest kl. 12 leveres næste arbejdsdag.

Skærmprint 3 (SD3): Arkivet over tidligere ordrer sikrer nem genbestilling, da man undgår at skulle søge tidligere bestilte varer frem.

Lagerfoto 1 (LA1): C. Nørgaard AS lagerfører 6.000 artikler inden for personligt sikkerhedsudstyr.

Ovenstående samt yderligere billeder fra virksomheden kan downloades i høj opløsning fra http://www.epicent.dk/cna.html.

Læs mere her

tags: 2009, internet, Århus, downloade, Odense, omsætning, virksomhed, arbejdsmiljø, e-handel, miljø, privatperson, Fakta,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar