tirsdag den 14. august 2012

Dansk e-handelsanalyse: Mobiltelefoner rykker på nettet

Dobbelt så mange danskere handlede på nettet via mobiltelefon i årets første kvartal i forhold til samme periode i 2010. Det er fortsat kun 10 % af danskerne, der har brugt mobilen til e-handel, men brugen er meget ulige fordelt.

Det er de unge under 25 år, der trækker udviklingen, hvor op mod fjerde (23 %) har e-handlet via mobilen inden for den seneste måned, og det er fire gange flere end i samme kvartal sidste år. Det viser de nyeste tal fra Dansk E-handelsanalyse.

I mellemgruppen 25-50 år er det hver syvende (14%), der handlede med mobilen. For hele gruppen op til 50 år er udviklingen ensartet stigende, idet antallet af handler med mobiltelefon også er 3-4 gange højere i 1. kvartal 2011 end i samme periode året før.

For danskere over 50 år er det kun en lille del (4 %), der har handlet via mobilen i den seneste måned. Det er uændret i forhold til samme kvartal sidste år.

Det er ikke overraskende, at de unge trækker den udvikling, og det er i den sammenhæng værd at bemærke, at iTunes nu optræder blandt de 15 største e-butikker. Det er især interessant, at der også sker en kraftig udvikling i mobil e-handel i gruppen mellem 25-50 år, konstaterer Henrik Theil, kommunikationschef i FDIH, Foreningen for Distance- og Internethandel.

Pudsigt nok angiver det store flertal blandt de unge i lighed med resten af de e-handlende, at det fortsat er nemmere at bruge en pc ved e-handel. 4 ud af 10 danskere mener, at e-handel via pc en er at foretrække.

Læs mere i kvartalsrapporten om, at de yngre handler hyppigere, der er flere køb for mindre beløb, og e-handel i udlandet ligger lavere.

Læs mere her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar