torsdag den 4. august 2016

Søvnpresset mor opfinder beroligende baby sovepose


Den 36-årige Aarhusianer, Vibeke von Monrath Bruun, var desperat efter at finde løsninger, der kunne hjælpe hendes kolik baby med at sove. Inspireret af forskning om tunge dyners effekt på søvn opstod idéen til en tung baby sovepose. Nu er hun klar til at lancere sin opfindelse i udlandet.- Lige fra fødslen var det en kamp for os, at få vores datter til at slappe af og sove. Hun fik konstateret kolik og var altid urolig og utilpas. Først da hun blev 2 ½ år begyndte hun at sove 6-8 timer uden opvågninger. Efter det første år uden sammenhængende søvn var jeg nødt til at finde på en løsning, fortæller Vibeke von Monrath Bruun, ejer af Babydeepsleep ApS.

Fra kaos til en god idé
Vibeke von Monrath Bruun ejer virksomheden Babydeepsleep ApS sammen med hendes mand, Steffen von Monrath Bruun. Hendes opfindelse, Tyngdeposen, er en tung sovepose, der fungerer ud fra samme princip som en kæde- og kugledyne, der primært anvendes indenfor demens- og psykiatriområdet. Princippet om, at tyngde på kroppen skaber ro og tryghed.

- Tyngdeposen skaber et dybt tryk, der omslutter babys mave og bryst. Dette tryk sender beroligende input, der modulerer stimuli til hjernen. Resultatet er ro til nervesystemet og dermed ro i kroppen, fortæller opfinderen.

Feedback fra 300 forældre viser, at Tyngdeposen har hjulpet mere end 85% til bedre søvn. Blandt kunderne tæller 12 danske kommuner ligesom børnefysioterapeuter fra Skejby Sygehus og amerikanske børneergoterapeuter har udvist interesse for produktet.

Klar til udlandet
Tyngdeposen blev lanceret i starten af 2015, og sidenhen er der blevet solgt mere end 1000 tyngdeposer i Danmark. Lanceringen i udlandet vil foregå i etaper, hvor Sverige bliver første nye marked og senere lanceres i Norge, England, Holland og Tyskland.


Læs mere her

tags: England, Danmark, Sverige, Norge, Tyskland, Holland, udland, virksomhed, ergoterapeut, Skejby,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar