fredag den 14. november 2014

Internettet er et trygt sted at handle

Hvis man bærer sig fornuftigt ad er det lige så trygt og sikkert at handle på internettet som i traditionelle butikker. Dog er der visse forholdsregler, man som kunde skal være opmærksom på. Julehandelen står for døren og alle prognoser peger på, at internethandelen igen i år vil sætte rekord. Flere og flere forbrugere har fået øjnene op for de åbenlyse fordele ved at handle på nettet.

Ikke mindst at man slipper for julehandelens traditionelle trængsel og alarm.

Men internethandelen har potentiale til at blive endnu mere udbredt. Visse prognoser peger på, at hver femte julegave i 2014 vil være købt på nettet. De samme prognoser viser, at om få år vil op mod halvdelen af al handel foregå via nettet. Ikke mindst takket være en voksende handel med dagligvarer

Skal det komme så vidt er det afgørende, at forbrugerne tager nogle enkle forholdsregler til sig. Akkurat som de i de fysiske butikker, hvor det i bund og grund handler om omtanke og forsigtighed.

- I dag findes der mere end 10.000 internetbutikker i Danmark, så selvfølgelig er der visse ting man skal se efter, fortæller Søren Bang, medindehaver og medstifter af internetbutikken Billigport24.dk, der har adresse i Ringsted.

Forretningen åbnede for ni år siden og handler med originale mærkevarer til gode priser, primært indenfor sportstøj og sportsudstyr. I 2013 blev 25000 pakker afsendt fra lokalerne i Ringsted. Et tal det ventes at stige markant her i 2014, så de fire ansatte har rigeligt at se til. Deres erfaring bekræfter, at kvalitet og god service kan betale sig.

Trustpilot.dk er en vigtig hjælp

- Først og fremmest anbefaler jeg, at forbrugerne på Trustpilot.dk tjekker den butik man vil handle med. Her kan forbrugerne give karakterer til de enkelte butikker og skiller dermed gode fra dårlige butikker, fortæller Søren Bang.

- Billigport24.dk kan glæde sig over, at man ligger helt i top, når det gælder kundevurderingen. 9,5 point ud af 10 mulige. Vi gør en dyd af at gøre vore kunder tilfredse.

Hold øje med E-mærket
Søren Bang fremhæver endnu et par tommelfingerregler forbrugerne skal være opmærksomme på.

- Hold øje med E-mærket. Det er tegn på, at butikken årligt bliver kontrolleret for, om den lever op til myndighedernes krav.

E-mærket er en dansk mærkningsordning for sikker nethandel, der blev stiftet i år 2000 af en række toneangivende brancheorganisationer, blandt andet Foreningen for Dansk Internethandel (FDIH), HK, Finansrådet og Dansk Erhverv.

Formålet med E-mærket er, at være garant for forbrugervenlige, lovlige og informative e--handelsløsninger, fremme den gode købsoplevelse, sikre forståelse og respekt mellem køber og sælger , samt fremme værdien og tilgængeligheden af de E-mærkede netbutikker.

Kontaktinformation og adresse
- Hold også godt øje med, om forretningen har tydelig postadresse, telefonnummer og CVR-nummer på sin hjemmeside. Det er gode parametre for, at det er en reelt butik at handle med, siger Søren Bang.

- Med telefonnummeret kan man komme i direkte kontakt med butikken hvis det bliver nødvendigt. Ikke mindst hvis det bliver nødvendigt at returnere en bestilt vare.

Returadressen er vigtig at holde øje med, især hvis man handler med en internetbutik udenfor Danmark.

Udenlandske netbutikker
- Handler man i en udenlandsk netbutik skal man være ekstra opmærksom på en eventuel returfragt, hvis en vare skal sendes retur, siger Søren Bang.

- Her risikerer man virkelig at "købe katten i sækken", hvis man selv skal betale for at returnere en vare til Tyskland, Spanien eller Østeuropa. Så derfor skal man altid være særligt opmærksom på handelsbetingelserne.

Adressen, dansk som udenlandsk, giver samtidig et fingerpeg om, hvor lang leveringstid butikken har. Jo kortere jo bedre. Ikke mindst hvis det er julegaverne der er på højkant.

Følger man disse forholdsregler, så er det lige så enkelt og sikkert at købe julegaverne på internettet, som det er at handle i de traditionelle butikker.

Uanset om man vælger at handle på internettet eller i de fysiske butikker, så er der en tommelfingerregel der er værd at efterkomme. Jo hurtigere man foretager sine indkøb, desto mindre risiko for julestress og større sandsynlighed for, at alle julegaver rent faktisk er klar til at komme under juletræet den 24. december.

Læs mere her

tags: Danmark, euro, Tyskland, internet, HK, 2013, Spanien, december, julegave, Ringsted, stress, organisation, FDIH, 2014,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar