fredag den 6. juli 2012

Gratis, juridisk guide skal gøre det lettere for netbutikkerne

Indviklede regler og paragraffer gør det kompliceret at drive en lovlig netbutik i Danmark. En netbutik skal nemlig overholde hele fem forskellige lovgivninger, som regulerer både informationen på selve netbutikken, og hvordan kunderne skal behandles.

De seriøse netbutikker vil gerne
Junglen af regler og love får mange netbutikker til at give op trods et ønske om at gøre det rigtige.
I e-handelsfonden oplever vi tit, at erhvervsdrivende giver op i forhold til at forstå lovgivningen. De har egentlig et helt reelt ønske om at leve op til alle juridiske krav, men når det hele bliver for tungt og indviklet, så står de af , fortæller Caroline Appleyard, chefjurist i e-handelsfonden.

Gratis hjælp at hente
I e-handelsfonden er man meget opmærksom på problemet, som er vokset i takt med, at flere og flere netbutikker har fået fokus på området. Derfor har e-handelsfonden udarbejdet en gratis, juridisk guide, som skal gøre det meget lettere at drive en lovlig netbutik.
Guiden er udarbejdet på baggrund af mere end 10 års erfaring i rådgivning af netbutikker og består af en komplet guide til, hvordan man indretter sin netbutik i overensstemmelse med dansk lov, og hvordan man bruger lovgivningen aktivt ved at gøre den relevant og brugervenlig for kunden.

Brugervenlig jura
Den juridiske guide berør en række forskellige temaer fra kommunikationen med kunderne til de tekniske lovkrav, der stilles til netbutikker, og så følger der et sæt standard forretningsbetingelser med til fri brug for netbutikkerne.
Vi har lagt stor vægt på at gøre guiden og de medfølgende tekster så kundevenlige som muligt, så man som kunde i en netbutik får den information, man har krav på, på de relevante steder i ens beslutningsproces. For når man nu alligevel skal overholde dansk lov, kan man jo ligeså godt gøre det relevant og brugervenligt for ens kunder , slutter Caroline Appleyard.
Guiden kan downloades gratis på www.e-handelsfonden.dk

Om e-handelsfonden
e-handelsfonden er en non-profit fond, som administrer e-mærket - den danske mærkningsordning for sikker nethandel.

Følgende organisationer står bag e-handelsfonden: Forbrugerrådet, Dansk Erhverv, DI, FDIH, HK, Dansk IT og Finansrådet. Dansk Erhverv, DI, FDIH, HK, Dansk IT og Finansrådet.

Læs mere her

tags: Danmark, HK, downloade, lovgivning, Forbrugerrådet, kommunikation, organisation, e-handel, FDIH,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar