onsdag den 13. juni 2012

VK taber valget fordi de ikke er moderigtige

En sjov tendens har vist sig i den miinto.dk s ordrestatistikker. Tallene fortæller at salget af røde sko, røde kjoler, røde t-shirts og røde trøjer er steget med lynets hast siden valgets start. Stigningen på salget af de røde tøjprodukter lyder på ca. 73% i forhold til salget af blå tøjprodukter i valgperioden.

Modeekspert og forhenværende vært på DR s modeprogram Swag Talk , Andy Tankmar udtaler om tendensen: Folk manifesterer sig igennem deres tøj- og farvevalg. Det starter ofte i det små, men forstærkes med tiden af, at flere og flere tilslutter sig den givne måde at klæde sig på ligesom det er tilfældet her... Det er jo fint for den røde del af det politiske landskab, hvis vælgerne altså stemmer på samme farve, som de køber tøj , smiler Tankmar.

Praktiserende psykolog Dorthe Windfeldt tror tendensen kan have indflydelse på tvivlervælgerne: Farver er noget vi mennesker reagerer på, og underbevidst er det med til at styre vores adfærd i forskellige retninger bestemt også i forhold til mode. Den her omtalte tendens kan derfor sagtens være fordelagtig for rød blok, da nogle tvivlervælgere kan tænkes at blive underbevidst påvirket af det røde modebillede .

På spørgsmålet om blå bloks forventelige nederlag skyldes, at de ikke er moderigtige svarer Windfeldt med et smil: Underbevidst havde vælgerne måske reageret mere positivt, hvis VK s farve været rød. Dog tror jeg det mest plausibelt at forestille sig, at den politiske dagsorden trods alt har den indflydelse på hvor vælgerne sætter krydset .

Læs mere her

tags: politi, blå blok, rød blok, stemmer,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar