mandag den 28. maj 2012

Tjek kontaktoplysninger inden du handler på internettet

Selv om en netbutik kommunikerer på dansk, er den ikke nødvendigvis hjemmehørende i Danmark og hører den til i udlandet, kan der løbe ekstra afgifter på dit køb. Husk derfor at tjekke, hvor varerne sendes fra for at undgå unødige overraskelser, lyder opfordringen fra Forbrugerombudsmanden.

Tilbuddet og betingelserne står på dansk, men kunden ser først varerne 14 dage senere, fordi de til hans eller hendes overraskelse sendes fra fx USA. Forbrugerombudsmanden ser af og til henvendelser fra forbrugere, der har handlet på dansksprogede hjemmesider med fx dk-domæner og efterfølgende finder ud af, at varerne kommer fra udlandet.

Det kan betyde, at der kommer uventede og fordyrende afgifter, told eller lignende på, som man skal være opmærksom på. Det gælder navnlig, hvis varene sendes fra lande uden for EU.

Ved at tjekke for følgende oplysninger, kan man som forbruger bedre danne dig et overblik over, om man er i gang med at handle med en dansk eller udenlandsk netbutik.

E-mailadresse
Fysisk postadresse
CVR-nummer

Disse oplysninger er lovpligtige for en dansk hjemmeside, og man kan typisk finde dem på kontaktsider og i handelsbetingelserne. Kan disse oplysninger ikke findes, er der enten tale om en udenlandsk hjemmeside eller en dansk, der ikke overholder reglerne.

Læs mere om afgifter og internethandel på SKATs hjemmeside (http://www.skat.dk/skat.aspx oId=1615423&vId=0&search=internethandel*)

Fokus på rettigheder og pligter ved e-handel
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har fokus på e-handel i uge 47. På forbrug.dk, den offentlige portal for forbrug, kan du læse mere om rettigheder og gode råd, når du handler på internettet.

Forbrug.dk har lavet en animationsfilm om, hvad man som forbruger skal kigge efter, når man handler i udlandet. Se filmen om internethandel over grænserne på forbrug.dk.

Vejledning til de erhvervsdrivende
Forbrugerombudsmanden har sammen med de andre nordiske forbrugerombudsmænd udarbejdet et nordisk standpunkt om lovgivningen for e-handel og markedsføring på internettet.

E-handelsloven regulerer bl.a. hvilke oplysninger en erhvervsdrivende skal give om sin virksomhed på virksomhedens hjemmeside. Læs e-handelsloven på www.retsinfo.dk.

Læs mere her

tags: USA, markedsføring, Danmark, internet, Vejle, EU, portal, lovgivning, udland, virksomhed, ombudsmand, SKAT, sprog, e-handel,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar