tirsdag den 8. maj 2012

Salg af dagligvarer på internettet er en bragende succes

I årets første kvartal kan online supermarkedet Osuma.dk som den første spiller på det online dagligvaremarked præsentere et overskud på bundlinjen. Således har man i årets første kvartal for første gang gjort det til en god forretning at forsyne danskerne med alt fra dåsetomater over frugt og grønt til frosne varer via internettet.

Osuma.dk har siden juni måned sidste år oplevet, at danskerne for alvor har fået tiltro til at købe deres dagligvarer på internettet. Omsætningen er altså mere end fordoblet fra juni 2011 til marts 2012. En tendens der gerne skal forstærkes i de kommende måneder ifølge Jesper Elkjær, adm. direktør i Osuma.dk:

Fra juni i fjor har vi formået at mere end fordoble omsætningen i Osuma.dk og sågar skabe et overskud i første kvartal af 2012. I de første måneder af året har vi åbnet flere nye områder og det skal fortsætte i resten af 2012, så vi kan dække op imod 3 millioner danskere inden årets udgang. Blandt andet har vi planer om at åbne for levering i det meste af København inden årets udgang.

Man har hos Osuma.dk kunne spore en stor tilvækst af kunder i årets første kvartal. Således har dobbelt så mange kunder fået deres dagligvarer leveret fra Osuma.dk i marts måned i år sammenlignet med marts måned sidste år. I forhold til juni sidste år har der været en stigning i antallet af bestillinger på mere end 95 %.

De fleste danskere kan se fidusen i at gøre deres indkøb online i forhold til tidsbesparelsen man slipper altså for køen. Langt færre ved dog, at der rent faktisk også er en økonomisk gevinst at hente til trods for at den enkelte vare måske ikke er billigere. Der hvor man for alvor sparer penge er ved at undgå impulskøbene og ved at kunne danne sig overblik over sine indkøb, mens man sidder i køkkenet, i bussen eller i toget og bestiller på den måde undgår man at købe ting, man ender med ikke at få brugt.

Ud fra udviklingen i årets første måneder har Osuma.dk for alvor mulighed for at opfylde forventningerne til 2012, der gerne skulle give et mindre overskud. Særligt ud fra den store tilvækst af kunder på særligt Sjælland, i Østjylland og i Ålborg kan man underbygge disse forventninger.

Bestyrelsesformand for OSUMA.dk, Søren Christiansen, der sammen med Karol Fuks oprindeligt tog initiativet til OSUMA.dk, har tidligere være medstifter af to meget succesfulde gazellevirksomheder, henholdsvis AS3 og A2B, og bestyrelsesformand Søren Christiansen ser nu frem til, at OSUMA.dk bliver den tredje gazelle.

Læs mere her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar