torsdag den 18. februar 2016
Forbrugere anklages for ulovlig download af film
I øjeblikket modtager flere forbrugere breve med påstande om, at forbrugerne ulovligt har downloadet film fra nettet. Forbrugerombudsmanden opfordrer forbrugere, der ikke mener, de har downloadet filmen, til straks at gøre opmærksom på det.Opfordringen fra Forbrugerombudsmanden kommer efter, at flere forbrugere har klaget til Forbrugerombudsmanden over de pågældende breve.
Advokatfirmaerne oplyser, at de repræsenterer rettighedshaveren, og at forbrugernes IP-adresse er brugt til ulovligt at downloade en bestemt film på nettet. Forbrugerne får derfor mulighed for at betale et beløb, typisk i størrelsen 1.500-2.200 kr., som en slags godtgørelse eller forlig, mod at sagen lukkes.
Klagerne oplyser til Forbrugerombudsmanden, at de ikke har downloadet filmen.
Forbrugerombudsmanden råder forbrugere, der ikke mener, at de har downloadet filmen, til straks at oplyse det til advokatfirmaet.
Er det ikke muligt for forbrugeren at løse sagen ved at kontakte advokatfirmaet, og mener forbrugeren fortsat ikke, at han ulovligt har downloadet filmen, bør forbrugeren kontakte retshjælp eller egen advokat.
Hos den lokale advokatvagt kan forbrugerne eksempelvis få gratis hjælp. Læs mere om Advokatvagten her.
Forbrugerombudsmand, Christina Toftegaard Nielsen, siger:
"Det er selvfølgelig ubehageligt at blive anklaget for noget, man ikke mener at have gjort. Jeg vil råde de forbrugere, der ikke mener, de har downloadet filmen, til straks at oplyse advokatfirmaet om det."
Læs mere her
tags: downloade, advokatfirma, Advokat, ombudsmand,
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar