lørdag den 7. marts 2015

Innovativt ur-brand er kommet til Danmark

Lexell er navnet på det nye ur-brand, der blander rigtige sten og japansk urværk, i ét og samme ur. Idéen opstod ved at, 5 unge amerikanske iværksættere, ville skabe et unikt ur, som ingen andre havde. Finansieringen fik de igennem kickstarter og selv opsøgte de fabrikker der kunne skære sten der passede til urene. Normalt ser man kvalitets ure i materialerne rustfrit stål, guld, sølv og diamanter. Men Lexell urene er lavet noget anderledes, Lexell urene laves med rustfri stållænke forbundet med rigtige sten. Stenarterne bliver opkøbt rundt omkring i verdenen, hvorefter de sendes til asien hvor de behandles og skæres ud, inden uret bliver færdigsamlet i hånden. De tre stenarter der bliver brugt i urene er henholdsvis, kvartsit, skifer, og granit.
For at bevare kvaliteten er der sørget for et urværk der kan holde i længden, i det at et Miyota Citizen urværk er indsat i uret. Citizen er et kendt japansk ur-brand der er kendt for at lave kvalitets ure med langtidsholdbare urværker.

Hentede investering på 3 timer
Stifterne bag har udtalt at det ikke er dem der står bag Lexell, men de 1040 mennesker i 40 lande, der var med til at donere penge til projektet. For stifterne var missionen, at skabe et unikt ur, som ingen andre havde. De havde før fået af vide at det var umuligt at lave ure af sten, men iveren efter at bevise det modsatte motiverede de 5 iværksættere og for at det kunne lykkedes, skulle der penge til.
De opsatte en kickstarter (Et sted hvor folk kan købe et produkt der endnu ikke er opfundet) kampagne hvor målet var lige godt 100.000kr. Det mål nåede de på 3 timer, og på 24 timer fordoblede de beløbet 4 gange, i dag har de indsamlet godt 1.2 mio. kr. til at kunne skabe nye produkter, bl.a. en damekollektion.

Lexell i Danmark
Urene forhandles i Danmark via den danske online forretning Timebay.dk. I oktober 2014 indgik de et samarbejde med Lexell om at forhandle urene i Danmark:
''Det er super fedt at få lov til at være de første repræsentanter af urene i Danmark. Så snart jeg hørte om Lexell, kontaktede jeg en af stifterne, som meget gerne ville samarbejde, og det er jeg rigtig glad for. Forhåbentlig vil danskerne tage lige så godt imod Lexell urene som amerikanerne har gjort.''
Priserne ligger på 1995,- og for de penge får man et unikt kvalitets ur, med mange flotte detaljer.

Læs mere her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar