Studiet som har undersøgt for formaldehyd i e-cigaretter, har desværre benyttet sig af temperaturer på e-cigaretterne som ikke ville kunne dampes af mennesker som har smagsløg. Ved normale temperaturer, var der ikke målbare spor af formaldehyd. Sådanne misvisende resultater kan være medvirkende til at folk ikke holder op med at ryge, og kan derfor indirekte ende med at gøre mere skade end gavn. Når du kører ud af motorvejen med 130 km/timen, i 1. gear så vil din motor meget hurtigt brænde sammen og der vil lugte fælt fra motoren
men hvem gør det
Når du rister brød med en skærebrænder, så bliver brødet brændt til ukendelighed og asken på brødet kan være kræftfremkaldende, da der er dannet formaldehyd ved forbrændingen men hvem vil spise det
Når du sætter en kylling ind i ovnen, med grill tændt på 350-400°C så bliver kyllingeskindet brændt til kul og skindet/asken kan være kræftfremkaldende, da der er dannet formaldehyd ved forbrændingen men hvem vil spise det
Et tilsvarende studie er netop blevet frigivet i USA og studiet er blevet offentliggjort i New England Journal of Medicine. Undersøgelsen af det karcinogene (kræftfremkaldende) stof, formaldehyd, og indholdet/mængden af det i dampen fra e-cigaretter hvor forsøget er udført med en maskine, der åbenbart ikke har været udstyret med smagsløg eller temperaturmåler da den kunne eftervise at der blev dannet større mængder formaldehyd, når en ikke navngivet e-cigaret, med en ikke-navngivet fordamperenhed, blev udsat for endog meget høje temperaturer/watt.
Forsøget er udført under forhold som INGEN damper ville udsætte sig selv eller sine smagsløg for men derfor er undersøgelsen på sin vis ikke forkert den er blot udført under de forkerte forhold og forudsætninger. Forsøget er desuden udført med en fordamperenhed (CE4-clearomizer) og et batteri (VV-batteri variabel volt) der fik effekten op på over 12W med en modstand på coilen på 2,1 ohm. Denne opstilling svarer mere eller mindre til at "køre 130 km/timen på motorvejen i 1. gear"
Læs om studiet her:
http://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMc1413069
Studiet konkluderer også, at ved normal brug af en e-cigaret/e-damper, dannes der ikke formaldehyd!
Professor Peter Hajek forklarer nærmere her:
http://www.sciencemediacentre.co.nz/2015/01/22/formaldehyde-in-e-cigarettes-expert-responds/
Oversat til dansk:
"Studiet var på jagt efter formaldehyd, et af de karcinogene (kræftfremkaldende) stoffer der også findes i cigaretrøg. Det blev fundet når e-væske blev varmet op til maximum og inhaleret via langvarige sug af en maskine. Ved e-dampning udført af mennesker, giver overophedning af e-væske et frygteligt smagende "tør-sug", som er ubehagelig og hellere undgået end langsomt inhaleret. Når en kylling bliver forbrændt (stegt) resulterer det i at den sortbrændte hud vil indeholde karcinogener men det betyder ikke at kyllingen er kræftfremkaldende. Uden overophedning af e-væsken, blev der ikke konstateret formaldehyd.
E-damp er måske ikke så sikker som at indånde ren bjergluft men det er meget sikrere end rygning. Det ville være en skam hvis studiet fik overtalt rygere, som ellers ikke kan eller vil holde med at ryge og overveje e-damp, at de lige så godt kan fortsætte med deres dødelige cigaretter."
Og på engelsk:
"The study went searching for formaldehyde, one of carcinogens that are also present in cigarette smoke. It found it when e-liquid was heated to maximum and drawn via long puffs by a machine. In e-cigarette use by humans, overheating the liquid generates acrid tasting 'dry puff' which is unpleasant and avoided rather than slowly inhaled. When a chicken is burned, the resulting black crisp will contain carcinogens but that does not mean that chicken are carcinogenic. Without overheating the e-liquid, no formaldehyde was detected.
"Vaping may not be as safe as breathing clear mountain air, but it is much safer than smoking. It would be a shame if this study persuaded smokers who cannot or do not want to stop smoking and contemplate vaping that they might as well stick to their deadly cigarettes."
Clive Bates forklarer nærmere her:
http://www.clivebates.com/ p=2706
Konstantinos Farsalinos forklarer nærmere her:
http://www.ecigarette-research.com/web/index.php/2013-04-07-09-50-07/2015/191-form-nejm
Endnu en kommentar:
http://vapemestoopid.co.uk/click-bait-news-sites-with-their-formaldelies-stories-heres-what-they-arent-telling-you/
Læs mere her
tags: USA, England, 2013, forbrændt, motorvej,
Ingen kommentarer:
Send en kommentar