fredag den 26. december 2014

Jul og nytår: Boom i salg af beroligende midler til kæledyr

Landets 600.000 hundeejere køber i år langt flere beroligende midler til deres dyr sammenlignet med tidligere år, og i november og december er salget mere end fordoblet i forhold til årets øvrige måneder. Mens julen og nytåret er nogle af årets højdepunkter for os mennesker, er sagen en ganske anden for vores kæledyr, der har det svært i den forandrede hverdag. Ifølge en af landets største leverandører af lægemidler til dyr, Ceva, betyder det, at der sælges rekordmange tryghedsskabende produkter netop nu.

– I november og december har vi haft en stigning på over 100 procent i salget af Adaptil tryghedsskabende feromoner til hunde, og dyreejerne er blevet mere opmærksomme på kæledyrenes udfordringer i forhold til sidste år. I år har vi til dato solgt ti procent flere tryghedsskabende feromoner til hunde sammenlignet med 2013, og samtidig har vi oplevet en stigning på hele 35 procent i salget af de tryghedsskabende stoffer til katte, forklarer Svend Lysdahl Pedersen, der er administrerende direktør for Ceva Animal Health A/S i Vejle og fortæller, at salget topper i juletiden.

Udviklingen er positiv for dyrenes velvære

Karina Baltzer, veterinærsygeplejerske med speciale i hunde- og katteadfærd, ser det forøgede salg som et positivt tegn. Det viser, at dyreejerne er blevet mere opmærksomme på deres kæledyr og gerne vil hjælpe dem. Når hunde og katte i julen påvirkes af forandringer som julepynt, øget selskabelighed og langt flere timer i samvær med mennesker, kan dyrene have svært ved at finde deres sædvanlige ro. Her kan de tryghedsskabende feromoner benyttes til at hjælpe dyrene bedre igennem den forandrede dagligdag.

Ifølge Karina Baltzer fra Evidensia Næstved Dyrehospital er det på ingen måde en myte, at nytåret kan være en særlig slem oplevelse for hunde og katte. De høje brag og skarpe lysglimt kommer bogstavelig talt som lyn fra en klar himmel for dyrene og kan derfor være en meget skræmmende og i sidste ende traumatiserende oplevelse.

– Det er vigtigt, at man som kæledyrsejer er opmærksom på sit dyrs behov. Hvert år har mange dyr en rigtig hård tid i julen, fordi deres ejere ikke er bevidste om dyrenes mange udfordringer. Nytåret er et kapitel for sig. På hospitalet ser vi hvert år dyr, der er blevet meget skræmte af fyrværkeriet og har brug for angstdæmpende medicin i lange perioder bagefter, fordi de er bange for små ting som lyde fra fjernsynet.

Karina Baltzer anbefaler dyreejerne at benytte tryghedsskabende feromoner, der er en efterligning af de signalstoffer, som dyrene selv afgiver, når de føler sig veltilpasse. Feromonerne har ingen bivirkninger og fås hos dyreklinikker og dyrehandlere som både spray, halsbånd og diffuser til stikkontakten.

Adaptil er et adfærdsregulerende signalstof til hunde, som fås uden recept. Midlet skaber en følelse af naturlig tryghed og velvære for både hvalpe og voksne hunde. Produktet fås hos dyrlæger og dyrehandlere. Forhandleroversigt og yderligere information findes på www.adaptil.dk.

Feliway er et adfærdsregulerende signalstof, som skaber en følelse af velvære og tryghed i kattes nærmiljø. Produktet kan købes uden recept hos dyreklinikker og dyrehandlere.

Læs mere her

tags: hospital, direktør, Vejle, Næstved, nytår, 2013, medicin, Næstved, december, lægemidler, recept, miljø, sygeplejerske, bivirkning,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar