tirsdag den 23. september 2014

Svindel med kreditkort er et stigende problem men, nu er der en løsning for at modvirke det

FashionPeople - fashion for the people

Du er her: Forside
404 - sorry
 
FIND BUTIK HER

  




SENESTE NYT





Artikler




 
NYESTE BUTIKKER


SENEST OPDATEREDE BUTIKKER



MEST BESØGTE BUTIKKER



MINDST BESØGTE BUTIKKER



TILFÆLDIGE BUTIKKER


Seneste Søgninger


Tøj
Gør FashionPeople til din startside - Tilføj FashionPeople til foretrukne - Privacy Policy
Der er over de sidste par år blevet konstateret flere og flere tilfælde af uheldige bankkunder, der har fået deres kreditkort misbrugt som følge af skimming. Tallene taler for sig selv
Du kender sikkert nogen, der har fået lænset sin bankkonto for kontanter, eller måske er du selv en del af den sørgelige statistikken. Alene i 2013 blev der stjålet godt 46 mio. kr. via skimming af danske kreditkort. I 2012 og 2011 blev der stjålet hhv. 45,4 mio. kr. og 44,39 mio. kr. Alt dette fordelt på de ca. 8,5 mio. hævekort, der findes i Danmark.

Tyven lurer med, når du hæver penge
Med en lille scanner, også kaldet en skimmer, kan kriminelle bander aflæse dine personlige data via magnetstrimlen på dit hævekort. Denne proces kaldes skimming. Scanneren sættes ind, der, hvor du plejer at stikke dit hævekort ind. Den matcher oftest maskinen fuldstændig, så det er umuligt at se at den sidder der.

Skimming kan ske alle steder, men forekommer mest i hæveautomater, POS terminaler, parkeringsautomater, billetautomater, salgsautomater og på ubemandede tankstationer. Kort sagt mest de steder, hvor der ikke er noget personale til at overvåge automaterne.

Vores ferie blev ødelagt!
Familien Jepsen var på ferie i Spanien, da de blev ringet op af deres bank; nogen havde hævet 2.000 kr over flere gange, i alt 8.000 kr. Heldigvis havde en kvik bankmedarbejder opdaget det mistænkelige mønster og spærret kortet. Tyveriet blev meldt til politiet, og familien fik senere de tabte penge tilbage. Dog var det meget frustrerende for dem at skulle begærde sig unden kreditkort på resten af ferien.

Hyppigheden af skimming er stadig højere i udlandet end herhjemme. USA og Asien er dem, der er værst udsat. Typisk når forbryderne at hæve mellem 5.000 og 10.000 kr. inden, der er nogen, som opdager det. Er pengene udelukkende hævet elektronisk fra din konto, dækkes tabet. Er pengene hævet med PIN-kode, enten fordi du har tabt kortet, eller fordi det er blevet stjålet, skal du oftest selv dække alt tab under 1.100 kr. - i nogle tilfælde mere, hvis det vurderes at kortets ejermand har handlet skødesløst med det.

Ny opfindelse på markedet
Som følge af den stigende tenden med svindel med dankort og andre hævekort, er flere og flere begyndt at beskytte sig med det såkaldte SkimProt - en lille strimmel, der sættes hen over magnetstrimlen på kortet, hvorved tyvene ikke kan aflæse de personlige data, hvorved misbrug kan undgås. Kortet beskyttes ligelede mod Malware, virus, der bruges til at inficere pengeautomater, således at hackere kan aflure personlige oplysninger via magnetstrimlen. SkimProt er både tilegnet kort tilhørende privatpersoner og firmaer. Det ændrer ikke på kortets funktioner, da chippen i kortet fortsat er funktionel, og om nødvendigt kan produktet sagtens fjernes.

Jesper A. har skrevet i en e-mail til SkimProt:
" Hej. Heldigvis har jeg aldrig fået mit kort misbrugt - men med alle de historier man hører er det vel nærmest kun et spørgsmål om tid. Derfor synes jeg at SkimProt lyder som en fantastisk løsning."

Alicja L. fortæller:
"Jeg er kunde hos Arbejdernes Landsbank og har brugt SkimProt i tre måneder nu. Det er helt uden problemer, og jeg føler mig sikker, når jeg hæver penge eller er på shopping i Danmark eller i udland "

Det er ikke for sent endnu
Selvom der sker færre tilfælde af skimming herhjemme, kan det være en god idé at beskytte sig selv. SkimProt kan bl.a. købes online. Det er hurtigt, nemt og bekvem at anvende, og kan måske spare dig for en masse frustrationer i fremtiden.


Læs mere her

tags: USA, Danmark, 2011, politi, bankkonto, 2013, Spanien, Asien, udland, 2012, kriminelle, penge, privatperson, hackere, tomater,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar