torsdag den 24. juli 2014

Hjælpearbejde på børnehjem i Nepal gav idé til opstart af virksomhed i Danmark

6 ugers ophold på børnehjem i Pokhara i Nepal i februar og marts måned blev den direkte årsag til opstart af internetvirksomheden una LIVING, som her primo juni åbner med salg af uldkugle tæpper og bordskånere produceret i U-landet Nepal. Iværksætter og ejer af una LIVING Mathias Smedemark Kristiansen udtaler:
"Da min far ved afslutning af sit 6 ugers frivilligt hjælpearbejde på børnehjem i Pokhara i Nepal bragte et uld kugletæppe og flere bordskånere i flotte farver med hjem som gaver til familien, var jeg ikke et øjeblik i tvivl om, at dette var denne forretningsmulighed, som jeg havde gået at ventet på. Beslutning om opstart blev taget hurtigt og efter intenst arbejde er vi nu klar til salg og distribution i Danmark primo juni måned".

Brug af farens netværk omkring børnehjemmet i Nepal sporede hurtigt Mathias ind på flere mulige leverandører i Nepal og snart var Mathias på vej til Nepal for at finde den rigtige leverandør og få forhandlet en aftale på plads.

"Det var afgørende for os at finde en leverandør, som vi kunne have fuld tillid til og som kan producere varerne i den bedste kvalitet i 100% uld – og som samtidig har fokus på et godt arbejdsmiljø og forhold for de lokale arbejdere. Nepal er et meget fattigt land og selvom vi skaber en forretning, som skal give overskud, så er det altafgørende for mig, at vi støtter de fattige arbejdere og U-landet Nepal på den bedste måde".

Valget faldt på en leverandør i hovedstaden Kathmandu, hvorfra una LIVING får fløjet sine første mange uldtæpper mv. ind fra. Uldkugletæpper og bordskånere fra netop denne leverandør produceres af uld fra New Zealand, hvilket giver den bedste kvalitet og sikrer en unik holdbarhed.
"Vi kan med denne kvalitet tilbyde vores kunder 3 års garanti, hvilket ingen andre af de få danske leverandører af disse tæpper kan give. Dette sammenholdt med meget konkurrencedygtige priser, gratis fragt og en fantastisk kundeservice med dag til dag levering, gør os unikke på markedet".
Navnet una LIVING har også en nepalesisk klang, da uld på nepalesisk hedder Una – og navnet er med vilje valgt, så det også kan bruges internationalt.

"Vi har store ambitioner og har allerede købt rettighederne til navnet i flere andre europæiske lande, så vi er klar til at rulle de ud over landegrænserne, så snart at vi har etableret os og fået skabt et godt navn i Danmark".

Mathias er netop fyldt 24 år og har som mange af sine jævnaldrende drømmen om at få iværksætter succes – og har startet virksomhed op sideløbende med hans HA studie på handelshøjskolen i Århus.
"Jeg drives af lysten til at skabe noget og bruger al min fritid på una LIVING, men går dog ikke på kompromis med skolearbejdet, da den uddannelsesmæssige ballast er tvingende nødvendig i fremtidens Danmark. udtaler Mathias".

Læs mere her

tags: Danmark, euro, internet, Århus, uddannelse, New Zealand, virksomhed, hovedstad, arbejdsmiljø, konkurrence, miljø,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar