onsdag den 12. februar 2014

Upcykling -mere end bare genbrug

image description
Gamle konservesdåser forvandles til vaser og urtepotteskjulere, slidte lagner klippes op og hækles til puder og grydelapper. Hos den nystartede virksomhed Living by Heart i Ry er upcycling omdrejningspunktet for produktionen af mormorinspireret boliginteriør, der sætter fokus på håndværk, kvalitet og miljø.
Upcycling: Når en konservesdåse ikke bare er en konservesdåse

Genbrug og miljøbevidsthed har længe været i fokus inden for design, men i en ny tendens, der præger boligindretningen, er det ikke længere nok at genbruge – materialerne skal genanvendes og optimeres, så de på den måde får et nyt liv og en ny værdi.

Hos Living by Heart er det netop tanken om, at affaldsmateriale ikke blot er affald, men råmateriale, der med den rette bearbejdning og krydret med et kreativt islæt, kan omformes til finurlige og skæve designs til hjemmet.

Om det kreative arbejde bag Living by Hearts produkter fortæller økonomi- og udviklingsansvarlig Katja Hillers: "Det er et sjovt og meget kreativt arbejde. Det handler om først at finde ud af, hvad der er tilgængeligt at affaldsmaterialer og forvandle det til nye produkter i en ensartet stil."

Fokus på kvalitet og design

Hos Living by Heart er en konservesdåse ikke bare en konservesdåse, men udgangspunktet for det produkt, der igennem Living by Hearts kærlige behandling og skæve design får et nyt liv som f.eks. de pastelfarvede dåser og urtepotteskjulere (se billede), der bærer navne som Dagmar, Agnes og Jensine. Netop valget af produkternes navne understreger Living by Hearts ønske om at hive fortidens værdier som nøjsomhed og kvalitet frem igen. Katja Hillers fortæller:

"Det er vores mormødres værdier, vi er inspireret af. Derfor har vi valgt at sætte et moderne, hæklet mormorpræg på vores produkter, og gøre det hæklede til vores kendetegn. I tråd med mormor stilen, ønsker vi også at give vores produkter mormornavne", fortæller Katja Hillsers og indehaver Lisbeth Løvig Jensen fortsætter:

"Vi tror på, at produkterne får en større værdi for kunden, fordi der er brugt tid og kræfter på at fremstille dem – og så skal man heller ikke tage fejl af, at det har den rigtige signalværdi for nogen kunder, at det er miljømæssigt korrekt med upcycling".

Hvis du ønsker at vide mere om Living by Heart kan du kontakte indehaver Lisbeth Løvig Jensen på tlf. 60514397 eller lisbethje@gmail.com

Du kan også læse mere om virksomheden og se produkter på www.livingbyheart.dk eller facebook.com/livingbyheart.dk


Læs mere her

tags: økonomi, virksomhed, kreativ, miljø, miljøbevidst,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar