onsdag den 15. januar 2014

Ny bogbutik med bøger af uafhængige forfattere

En helt ny webbutik med bøger er netop åbnet. Den hedder IndieLitt, og som navnet antyder, er det ikke en traditionel bogbutik, hvor de mest kendte forfattere skal trække kunder til. Tværtimod. IndieLitt er en webbutik med såkaldte uafhængige forfattere og deres mangfoldige skov af bogudgivelser, og modsat hos de traditionelle bogudsalgssteder er det forfatterne, som tjener mest på bøgerne.
Bogbranchen står midt i en brydningstid. De traditionelle forlag kæmper for at bevare deres gamle forretningsmodeller og forsøgte blandt andet tidligere i år at få kulturministeren til et genindføre faste bogpriser for at sikre, at der også i fremtiden bliver råd og plads til at udgive såkaldte smalle bøger og dermed fastholde kvaliteten i dansk litteratur. Fakta er imidlertid, at der i disse år bliver udgivet nye bøger som aldrig før, fordi forfatterne forholdsvis let kan vælge at udgive selv eller lade et medudgiverforlag stå for udgivelsen ved at indskyde en sum penge, og nu får de uafhængige forfattere deres helt egen webbutik, IndieLitt. Her er der kun litteratur til salg, som er udgivet uden om de traditionelle forlag, og manden bag IndieLitt, Mikael Strøm Eriksen, der i mange år har hjulpet uafhængige forfattere på vej, har en helt klar holdning til, om der er plads på markedet til de mange bogudgivelser.

"At der udkommer mange bøger af mange forfattere, er selvsagt ingen garanti for kvalitet, men jeg har svært ved at tage de kritikere alvorligt, der over én kam dømmer alle uafhængige udgivelser til at være en gang hø. Der er masser af gode forfattere i Danmark, som brænder for at få deres skriverier ud til et publikum, stort som lille, og mange af dem hyrer professionelle redaktører og korrekturlæsere i skriveprocessen, så lad dog læserne i sidste ende afgøre, om det er en god eller dårlig bog. Måden, en bog er udgivet på, siger intet om kvaliteten," lyder det fra Mikael Strøm Eriksen, som lancerer IndieLitt dels for at vise mangfoldigheden i danske bogudgivelser, men også for at de uafhængige forfattere skal have bedre mulighed for at promovere deres bøger og få mere ud af det økonomisk.

Forfatteren tjener mest på salget
Mange af titlerne på IndieLitt.dk kan også købes andre steder, men hvis en læser vil støtte den uafhængige forfatter mest mulig, er det en god ide at handle på IndieLitt.
"Hvis en forfatter sælger sin bog gennem en traditionel boghandler eller bogbutik på nettet, tager forhandleren ofte 40-50 procent af fortjenesten, mens IndieLitt giver langt de fleste penge retur til den forfatter, som har udgivet bogen. Vi lader det være op til forfatteren selv at bestemme, hvad han eller hendes bog skal koste på IndieLitt.dk, og af den pris betaler forfatteren kun et ekspeditionsgebyr på 30 kroner og ikke en procentdel som til andre forhandlere," forklarer Mikael Strøm Eriksen, som samtidig påpeger, at en forfatter med fordel kan linke direkte til sine bøger fra sin hjemmeside eller facebook og dermed få sin egen webbutik, hvor læserne kan handle sikkert med Dankort.

Læsere anmelder for andre læsere
På IndieLitt kan forfatterne gengive, hvad medier og anmeldere har skrevet om deres bøger, men der er også plads til, at læserne kan skrive deres egne anmeldelser.
"Det er bevist, at den bedste anbefaling, man kan få, når man overvejer at købe et produkt, er en anbefaling fra en, som selv har prøvet produktet i privat regi. Sådan er det også med bøger. Hvis jeg får anbefalet en bog af en god ven, læser jeg den gerne, uanset hvad de professionelle anmeldere har sagt og skrevet, så derfor opfordrer vi også alle, der køber en bog på IndieLitt, til at gå ind og anmelde den i webbutikken efter endt læsning. Også selv om det er negativ kritik, for i sidste ende er de uafhængige forfattere glade for al den omtale, deres bøger kan få," siger Mikael Strøm Eriksen.

Bag om IndieLitt
IndieLitt er udviklet af Mikael Strøm Eriksen, som i mange år har drevet medudgiverforlaget Skriveforlaget, og dermed kender han alt til de udfordringer og muligheder, en forfatter, som vælger at skyde egne penge i en udgivelse, har. Desuden er Mikael Strøm Eriksen forfatter til to romaner, ghostwriter på flere selvudviklingsbøger og forlægger på forlaget INDBLIK, der udgiver fagbøger.

Top 5 over solgte uafhængige bøger
Hver fredag offentliggør IndieLitt en Top 5 over de bedst sælgende bøger i den forgangne uge. Top 5-listen er altid synlig på IndieLitt.dk, og ønsker I som medie at få listen tilsendt løbende og offentliggøre den, så send en mail på info@indielitt.dk.


Læs mere her

tags: Danmark, økonomi, roman, penge, bogpris, forfatter, Fakta,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar