onsdag den 1. januar 2014

Folie giver hjemmet helt nyt look

BOLIGEN: Selvklæbende folier er et nemt og billigt alternativ til maling og tapetsering, når stuen eller værelset fortjener at blive piftet op
Kreativiteten vinder ind i privaten. Den forudsigelige hvide maling, som de seneste mange år har været danskernes foretrukne look i hjemmet, udfordres nu af andre og langt mere farvestrålende alternativer.

Om det er i dagligstuen, børne- eller soveværelset, så ser det ud til, at danskerne søger en ny trend, hvor en væg peges ud for at få den helt store overhaling med mønstre og farver, som kan bryde det traditionelle hvide look.

Og faktisk er der nu et både kreativt, billigt og kvalitetsstærkt alternativ til maling og tapet på markedet: selvklæbende folier – også kaldet wallstickers – som man selv kan designe, skære ud og klistre direkte på væggen.

- Wallstickers er ideelle, hvis man ønsker at pifte en væg op med nye farver og dekorative mønstre. Folien er nem at arbejde med, og den efterlader et meget tilfredsstillende æstetisk resultat, siger Rune Fabricius, indehaver af Foliekniven.dk, der har specialiseret sig i at lave selvklæbende folieprodukter til boligen.

Folie er for alle
Alt, hvad der kræves for at arbejde med wallstickers, er en hobbykniv eller saks samt en rolig hånd. Folien, der har en tykkelse på 0,08 millimeter, er et blødt materiale, som problemfrit former sig efter væggen uden at efterlade limrester.

- Alle kan arbejde med wallstickers, og det er faktisk rigtig sjovt at gøre sammen i familien. Ønsker man at dekorere et børneværelse, kan man få børnene til at hjælpe med at tegne de mønstre, som så derefter bliver trykt på væggen, siger Rune Fabricius.

Trend i køkkenet
Allerede nu går selvklæbende folier deres sejrsgang i mange køkkener over det ganske land. Ved at pakke de udtjente skabslåger ind i farvestrålende eller mønstrede folier, kan man på en enkelt formiddag skabe en æstetisk forvandling. Rune Fabricius er ikke i tvivl om, at folietrenden også vil vinde ind i hjemmets øvrige rum.

- Om det er en kridttavle, et eksotisk alligatormønster eller en indramning af et vægafsnit, man ønsker, så kan stort set alt lade sig gøre med folie – og så gør det jo ikke noget, at man slipper for afdækning af rummet for at undgå malerpletter, siger Rune Fabricius.


Læs mere her

tags: OL, kreativ,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar