onsdag den 24. april 2013

Kinesiske fupshops snyder danskerne via hackede sites

webdanmark.com har i forbindelse med en analyse af det digitale retail marked, opdaget en foruroligende tendens, som sender danske forbrugere til falske webshops, der stjæler både penge og dankortoplysninger.

I danske søgemaskiners resultater er der i den seneste tid dukket et øget antal falske webshops op med masser af kundeanmeldelser, høje produktratings og vilde rabatter på mærkevarer. Men nu har en grundig analyse af søgemaskineresultaterne foretaget af web bureau, webdanmark.com, afsløret, at spambutikkerne er gået skridtet videre ved også at hacke troværdige danske websites, såsom danboligbornholm.dk og Frederikshavn Handelsskole, og herigennem kanalisere uvidende forbrugere ind på de tvivlsomme webshops.

Høj risiko for forbrugeren

Ved uvidende at handle i de kinesiske netbutikker, risikerer forbrugere ikke blot at miste de penge, som de betaler for et produkt, men de kan heller ikke vide sig sikre på om dankortoplysninger videregives. Jacob Worsøe, online marketing consultant hos webdanmark.com udtaler:

Enten vil de modtage en ulovligt importeret kopivare eller slet ikke modtage noget. Har man været udsat for dette, vil det stort set være umuligt at få sine penge igen.

Har man handlet på en kinesisk fupshop, anbefaler vi desuden, at man tager fat på sin bank og får udsted nyt betalingskort. Selvom det endnu er ubekræftet, har man ingen garanti for, at ens kortoplysninger er i sikkerhed. De lyssky shopejere har allerede vist, at de er villige til at hacke uskyldige websites, og der er derfor ikke noget, der tyder på, at de respekterer personlige oplysninger.

Men det er ikke kun forbrugerne, der kommer i klemme. De hackede hjemmesider risikerer at blive straffet i søgemaskinerne, eftersom de uvidende står for at videresende trafikken til de falske sider. Resultatet er, at hjemmesiderne bliver usynlige i søgeresultaterne, og skal bruge årevis på at genopnå placeringerne.

Flere end 3000 fupshops

webdanmark.com har identificeret, at bagmændene ejer flere tusind registrerede domæner, der anvendes af de lyssky webshops. Det er endnu uklart, hvor stort omfanget af hackede sites er i Danmark, men webbureauet har desuden registreret franske sites, som er blevet ramt.

Stavefejl afslører fup

Fupsiderne kan bl.a. kendes på grammatisk ukorrekte formuleringer, såsom "Salg op til 60% rabat på alle varer" og "Gratis forsendelse på alle punkter". Årsagen til de mange stavefejl og dårlige formuleringer er, at det ikke er rigtige mennesker, der har skrevet dem, men derimod simple maskineoversættelser, som man kender det fra f.eks. Google Translate.

Butikkens forretningsbetingelser kan desuden indeholde ulogiske betingelser såsom 7-10 dages levering, men at en pakke først betragtes som forsvundet, hvis den ikke er nået frem efter 6 uger. Flere Trustpilot anmeldelser at fupshops vidner om, at disse varer enten aldrig bliver modtaget eller også er der tale om billige kopivarer.

Fupsider kan derfor undgås ved at kigge på sproget og underlige formuleringer, evt. ringe til butikken, samt undersøge om butikken tager imod Dankort. Læs en detaljeret guide til, hvordan du undgår hackerne her.

Søgemaskiner i kamp mod fupmagere

Danske og internationale søgemaskiner arbejder konstant på at optimere søgeresultaterne, så danskerne ikke bliver eksponeret for falske sider. Men selvom søgemaskinerne er blevet meget bedre til at gennemskue fupsider og spam generelt, gør de hackede danske hjemmesider, at fupsiden kan snyde søgemaskiner og brugerne i en begrænset periode, hvor de opnår høje placeringer.

Læs mere her

tags: Danmark, Google, trafikken, penge, Frederikshavn, sprog, forsendelse, søgemaskine,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar