mandag den 10. december 2012

Nethandel: Danskerne bytter varer med hinanden som aldrig før

Danskerne indgår i stigende grad byttehandeler på bolig-artikler og ting til børn. Det viser nye tal fra DBA.

Ny opgørelse fra DBA viser, at boligtilbehør og ting til børn byttes på nettet som aldrig før. Tallene afslører, at der i det seneste år blev indgået 77 % flere byttehandler under boligtilbehør, mens stigningen er på 56 % i kategorien "Til Børn".

Vi har i lang tid set store stigninger i antallet af køb og salg mellem brugerne. Ind i mellem bytter brugerne varer med hinanden, men ikke i så stigende grad, som vi har oplevet på de to områder i år , forklarer kommunikationschef hos DBA og eBay Danmark, Simon Karsø.

At stigningen er mest udtalt i kategorierne bolig-artikler og Ting til børn , er der ifølge kommunikationschefen en oplagt forklaring på.

De to kategorier er blandt de største og mest populære DBA-kategorier, hvor det er oplagt at bytte. Det kan være, man søger en Verner Panton lampe, og samtidig er indehaver af en PH-lampe, der efterspørges af en anden bruger. Her kan en byttehandel være en nemmere løsning for begge parter, og måske slipper man for at hive penge op ad lommen, siger Simon Karsø.

Udover bekvemmeligheden peger han også på miljørigtighed, nyttemaksimering og endelig krisen som direkte årsager til, at flere brugere bytter varer med hinanden.

Flest mænd der bytter

Opgørelsen viser også, at mænd står for 60 % af de byttehandeler der indgåes. Til gengæld er der flest kvinder, der køber og sælger bolig-artikler og ting til børn . Her er fordelingen omvendt 60 % i kvindernes favør.

Målt på Danmarks fire største byer er Københavnerne de hyppigste til at bytte varer med hinanden på nettet, efterfulgt af Aarhus, derefter Aalborg og endelig Odense på en fjerdeplads.

Læs mere her

tags: Danmark, København, Odense, Aalborg, penge, kommunikation, miljø, miljørigtig,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar