Fjernsalg til Tyskland er interessant, fordi 82 mio tyskere er gode kunder. Den danske online-forhandler med en tysk webshop skal kende tysk ret.
Reglerne for, hvordan en kunde fra Tyskland gennemfører en onlinebestilling skal overholdes. Siden den 1.8.2012 skal der være en køb-button , der klart og umisforståeligt fortæller kunden, at han afgiver en retligt bindende bestilling og at den ønskede ydelse udløser en betalingsforpligtelse. Sproget skal være tysk. For internationalt indstillede danskere er det måske lidt uventet, men sådan er reglerne.
Der også andre regler, en dansk webshop med salg til Tyskland skal overholde. Reglerne er meget specielle og ikke alle danske revisor kender dem.
Det er især momsreglerne, der spiller en rolle. Reglerne har med tærskelværdier for leverancer til kunder i bestemte EU-lande at gøre.
Salget af varer fra Danmark til private købere i andre EU-lande (eksempelvis salg via en webshop) kan gennemføres med dansk moms og uden at sælger skal momsregistreres i det andet EU-land. Dog forudsættes det, at salget ikke overstiger de fastsatte tærskelbeløb. Hvis tærskelen overskrides, skal den danske erhvervsdrivende momsregistreres i det andet EU-land og salget skal momses med det pågældende andet EU-lands moms.
Den danske moms på 25 % ligger betydeligt over den tyske, der til stadighed er 19 % hhv. 7 % moms på bøger og fødevarer. Dermed bliver danske varer dyrere for en tysk køber. Først fra 100.000 salg til private skal der sælges med tysk moms og webshoppens salg skal momsregistreres i Tyskland.
Oprettelse af tysk lager og momsregistrering i Tyskland
Etableringen af et udleveringslager i Tyskland og momsregistrering med et tysk eller dansk firma kan være en løsning. Hvis varen sælges til privatkunder i Tyskland og sendes fra Tyskland, gælder generelt de tyske momssatser.
Læs mere her
tags: Danmark, Tyskland, EU-lande, EU, 2012, moms,
Ingen kommentarer:
Send en kommentar