tirsdag den 2. oktober 2012

Online shoppere foretrækker godkendte netbutikker

Ifølge den seneste undersøgelse om danskernes internetforbrug fra Danmarks Statistik mener 8 ud af 10 af de adspurgte, at det er vigtigt eller meget vigtigt, at en netbutik har et anerkendt e-handelsmærke. Resultatet underbygges af en netop offentliggjort kundeundersøgelse fra en af Danmarks største onlineboghandlere SAXO.com.

Et anerkendt e-handelsmærke vigtigt for online shoppere
I Danmarks Statistiks opgørelse over danskernes internetforbrug og købsvaner i 2009 bliver forbrugerne bl.a. spurgt om fordelene ved at handle på nettet. Her er de vigtigste faktorer et større udbud af varer og tjenester og lavere priser . I samme spørgsmål angiver 8 ud af 10 af de adspurgte, at det er vigtigt eller meget vigtigt, at en netbutik har et anerkendt e-handelsmærke.

Gentagende undersøgelser herunder Dansk e-handelsanalyse har dokumenteret, at e-mærket har en høj kendskabsgrad hos forbrugere, der handler på nettet. Det er dog første gang en anerkendt institution som Danmarks Statistik dokumenterer, at forbrugerne tillægger et anerkendt e-handelsmærke på en netbutik en væsentlig værdi, når de handler på nettet, siger direktør i e-handelsfonden Lars Schmidt Larsen.

Kunderne roser SAXO.com for at være e-mærke godkendt
Dette resultat underbygges af en netop offentliggjort kundeundersøgelse fra en af Danmarks største onlineboghandlere SAXO.com. Undersøgelsen, der er lavet i samarbejde med e-handelsfonden, har til formål at dokumentere effekten af e-mærket.

1500 kunder svarede i undersøgelsen, og resultatet er klart: Det har stor betydning for kunderne, at SAXO.com har fokus på deres behov for tryghed, og viser det via e-mærket.

Lidt over halvdelen af respondenterne bemærkede, at saxo.com er e-mærke godkendt. 62 % forbinder e-mærket med tryghed, og hele 82 % angiver, at de vil foretrække at handle i en e-mærket netbutik fremover.

Jørgen Balle Olesen, administrerende direktør i SAXO.com, siger, "Vi ved, at e-handel hænger meget sammen med kundernes tryghed, og hos SAXO gør vi meget for, at kunderne skal føle sig i sikre hænder. Analysen viser, at 62 % af kunderne forbinder e-mærket med tryghed, og derfor er det vigtigt for både os og vores kunder, at vi har e-mærket .

Fakta om e-mærket
e-mærket er den danske mærkningsordning et kvalitetsstempel, der viser forbrugerne, at en netbutik drives lovligt og etisk forsvarligt.

Alle e-mærkede netbutikker efterlever en række særlige krav, som giver forbrugeren den bedst mulige beskyttelse, når man handler på nettet.
Alle e-mærkede netbutikker og deres service er underlagt en streng kontrol af e-handelsfonden
Når du handler på en e-mærket netbutik har du adgang til e-handelsfondens særlige Forbruger Hotline og professionelle tvistløsningsfunktion på den måde kan du få hurtig hjælp af e-handelsfondens jurister, hvis du skulle få brug for det.

e-mærket varetages af e-handelsfonden, en non-profit fond, som følgende organisationer står bag: Forbrugerrådet, Dansk Erhverv, DI, FDIH, HK, Dansk IT og Finansrådet.

Læs mere her

tags: Danmark, 2009, direktør, internet, HK, Danmarks Statistik, Forbrugerrådet, organisation, e-handel, SAXO.com, FDIH, Fakta,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar