EU's e-handel i fælles front mod Europaparlamentets forslag
Balancen mellem forbrugernes krav om beskyttelse og e-handelsvirksomhederne behov for rimelige vilkår kæntrede, da Europa-parlamentet i marts 2011 foreslog en lang række ændringer i kommissionens udspil til EUs forbrugerbeskyttelsesdirektiv.
Europas e-handelsorganisationer er gået sammen om at kræve en balanceret tilgang til forbrugerbeskyttelse i det nye direktiv, der nu forhandles mellem Rådet, Kommissionen og parlamentet.
FDIH har været en af de første til at påpege de skævheder, som parlamentets forslag ville medføre. Vi har i hele forløbet været i tæt kontakt med vores søsterorganisationer i EU, og derfor er det meget tilfredsstillende, at vi med denne fælles udtalelse nu tillige får markeret en fælles front, siger adm. direktør Annette Falberg, FDIH Foreningen for Distance- og Internethandel.
Udtalelsen er underskrevet af 10 europæiske e-handelsorganisationer i forbindelse med Global E-commerce Summit, der netop er afholdt i Barcelona 23.-25. maj.
Vi er enige om, at der bør være harmoniserede forbrugerbeskyttelsesregler for e-handel i EU. Men forslagene i artiklerne 16, 17 og 22 a er til skade for både forbrugere og virksomhederne, oplyser Annette Falberg.
Det handler om
- Tvungen betaling for returporto, når forbrugeren fortryder sit køb
- Tilbagebetaling af købesum, før varen er modtaget retur, ved fortrydelse
- Krav om at e-handelsvirksomheder i EU skal handle med alle EU-borgere, uanset medlemsland
Konsekvensen er voldsomt øgede udgifter på omkring 10 mia. euro til skade for forbrugerpriserne og virksomhedernes omkostninger, øget risiko for svindel samt en overtrædelse af grundlæggende EU retsprincipper, hvor man fritager virksomhederne retten til selv at indgå aftaler, konstaterer FDIHs Annettes Falberg, og tilføjer:
Vi er meget tilfredse med, at både danske parlamentarikere og embedsmænd har været lydhøre over for den kritik, som vi tæt parløb med Dansk Erhverv har fremsat. Vi håber på, at de igangværende forhandlinger i EU ender med en afbalanceret løsning til glæde for både forbrugere og virksomhederne.
Yderligere oplysninger administrerende direktør Annette Falberg, mobil 2240 8803 eller kommunikationschef Henrik Theil, mobil 2096 5667.
Bilag: CRD European Industry Position (pdf)
Se også FDIHs hjemmeside for tidligere kommentarer og pressemeddelelser www.fdih.dk
Læs mere her
tags: euro, 2011, embedsmænd, Europa, direktør, retten, Europaparlamentet, EU, Barcelona, kommissionen, virksomhed, omkostninger, Europe, kommunikation, organisation, pressemeddelelse, e-handel, FDIH, forbrugerpris,
Ingen kommentarer:
Send en kommentar