lørdag den 19. maj 2012

Kulturministeren vil ikke tage ansvar!

Kulturministeren kaster bolden videre til kommunerne, da han fik spørgsmålet fra Folketingsmedlem Michael Aastrup Jensen (V) Finder ministeren det rimeligt, at bibliotekerne som skattefinansierede institutioner skal til at tjene penge på at sælge e-bøger og dermed konkurrere på et privat marked

Her er der tale om tilskuddet fra Styrelsen for Bibliotek og Mediers altså skatteborgernes penge Der er ingen tvivl om at det bliver svært for erhvervsdrivende på e-bogmarkedet, når de får kommunerne og det offentlige som konkurrent, gennem deres salg af e-bøger.

Styrelse for Bibliotekerne har kørt projektet med e-reolen for at finde en vej ind på det private marked, Gad vide hvordan den lokale boghandler ville have det, hvis de også sælge trykte bøger. Vi kan ikke tilbyde gratis e-bøger, da vi ikke får tilskud til at dække vores omkostninger, udtaler Jesper Enger-Rasmussen mibook.dk.

Målet med e-reolen er, at halvdelen af provenuet skal gå til forlagene og den andel til bibliotekerne, med andre ord bliver den lokale e-boghandel fuldstændig udelukket.

mibook.dk vil dog tage kampen op: I dag er vi Danmarks største e-boghandel målt på titler. Vi har nu mere end 180.000 e-bogtitler, hvilket er en del mere end bibliotekerne, og så tilbyder vi gode priser samt en spændende e-boghandel. Om det er nok vil tiden vise, udtaler Jesper Enger-Rasmussen, direktør i mibook.dk.

Læs mere her

tags: Danmark, direktør, biblioteker, Kulturministeren, penge, omkostninger, bogmarked, boghandel,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar