lørdag den 26. maj 2012

Bibliotekerne udkonkurrerer de danske e-boghandlere

I den seneste tid har der været en ophedet debat om de kommunale bibliotekers (e-reolen) indtræden på markedet for e-boghandel, med deres købsknap (som ikke er aktiv). Bibliotekerne bevæger sig ud fra det kommunale bibliotek med deres udlån af e-bøger - til salg af e-bøger. Dette kan blive et stort problem for det nye marked og konkurrencen i e-boghandel, da private e-boghandlere ikke får offentlige midler eller støtte til at drive deres butik.

Vi håber bestemt at købs-knappen aldrig bliver aktiv hos e-reolen. Det kan ikke være rigtigt at den offentlige sektor bruger skatteydernes penge på, at bibliotekerne går ind på det private bogmarked , udtaler Jesper Enger-Rasmussen, direktør for mibook.dk.

I den forbindelse har Jesper Enger-Rasmussen sendt en skriftlig klage til Kulturministeren, samt Erhvervsministeren om at tage affære. Han mener at det vil forvride konkurrencen på markedet for privat e-boghandel, samt at det ikke kan være bibliotekernes rolle da de er en offentlig instans.

DSB prøvede for nogle år siden at gå ind i telebranchen med DSB Talk, men der gik ikke længe før daværende transportminister Hans Christian Schmidt V fik det stoppet. Dengang udtalte han at statsejede selskaber, med offentlige midler i ryggen, ikke skal konkurrere med private selskaber.

Hos mibook.dk har vi over 160.000 bogs titler - heldigvis er størstedelen engelsk, og de bliver derfor sværere for det offentlige at få fat i. Men det er klart, at det vil volde os kæmpe problemer, da vi slet ikke kan konkurrere med kommunerne. Det vil betyde at de små opstarts e-boghandlere må nedlægge deres virksomheder, før de kommer rigtigt i gang. udtaler Jesper Enger-Rasmussen endvidere.

-
Jesper Enger-Rasmussen
Direktør
mibook.dk

Om mibook.dk

mibook.dk - Danmarks største e-boghandel målt på titler(160.000). Vi tilbyder e-bøger til rigtige priser. Vi dækker skønlitteratur og faglitteratur, og vi udvider vores e-bogudvalg hele tiden. mibook.dk tilbyder både danske e-bøger, engelske e-bøger samt lydbøger. Du betaler kun for din e-bog eller lydbog og intet andet, så køb eller download din e-bog allerede i dag.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har brug for mere information.

Læs mere her

tags: Danmark, direktør, transportminister, DSB, virksomhed, biblioteker, Kulturministeren, penge, skatteyder, offentlige sektor, konkurrence, bogmarked, boghandel,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar