lørdag den 2. juli 2016
Kan jeg annullere min festivalbillet, hvis hovednavnet aflyser
Sommerens festivalsæson står for døren, og tusindvis af musikglade danskere pakker snart telt, tandbørste og dåsemad. Men hvad stiller du op, hvis kunstneren, du købte billetten for at høre, aflyser koncerten. Eller hvis festivalen ikke lever op til forventningerne. Få svaret her og andre gode festivalråd.Størstedelen af sommerens festivalgæster køber deres billet på nettet, og gerne lang tid før festivalen starter. Men selvom festivalen smækker store kunstnernavne på plakaten, er det ikke ensbetydende med, at du som forbruger er garanteret, at din yndlingsartist optræder. Aflysninger er det nemlig svært at gardere sig imod, og det er i de fleste tilfælde en risiko, du som forbruger må leve med. Det fortæller e-mærkets chefjurist Camilla Engel Post.
"Normalt har man fortrydelsesfrist, når man handler på nettet. Men med billetter er det anderledes. De er nemlig, sammen med en række andre produktgrupper, undtaget fortrydelsesretten. Så skulle der ske ændringer i festivalprogrammet, er arrangøren i sin gode ret til at erstatte den aflyste artist med en tilsvarende."
Det betyder, at det er næsten umuligt som forbruger at få pengene retur eller et afslag i prisen. Også selvom det var på grund af den ene artist, forbrugeren købte billetten. Du skal nemlig kunne bevise, at netop den artist havde afgørende betydning for købet af billetten. Og det er svært. Derfor har Camilla Engel Post et bud på, hvad forbrugeren i stedet for kan prøve.
"Man kan undersøge, om arrangøren er villig til ombytte festivalbilletten til en endagsbillet eventuelt mod et ombytningsgebyr. Hvis ikke de vil det, har man heldigvis ret til at sælge billetterne videre. Dog ikke til en højere pris."
Klag i ordentlig tid
Man kan normalt klage over fejl og mangler, når man handler på nettet. Men helt så enkelt er det ikke med billetter. Selvom forbrugeren tager hjem fra festivalen med en rygsæk fyldt med dårlige oplevelser og skuffelser, fordi lyden var for dårlig, eller pladsen var for trang, er det svært at gøre noget ved det efter festivalen.
"Nogle ting må man leve med, når man er på festival. Men er der et reelt problem, gælder det om at gøre arrangørerne opmærksom på det med det samme. Hvis du først klager, når du er kommet hjem, kan du have mistet din ret til efterfølgende at få et afslag i prisen eller dine penge retur," siger Camilla Engel Post,
Om fortrydelsesret på nettet
I modsætning til varer, du køber i en fysisk butik, har du ifølge Forbrugeraftaleloven krav på at kunne fortryde de fleste køb, du foretager på nettet.
Visse varer er dog undtaget fortrydelsesretten. Det gælder eksempelvis billetter til diverse kulturtilbud, specialfremstillede varer efter kundens mål eller varer, der hurtigt forringes eller forældes.
###
Om e-mærket
e-mærket er hele Danmarks garanti for sikker og gennemsigtig e-handel. Vi certificerer de gode webshops og kæmper for at løfte niveauet og få alle med. Hver dag bringer vi køber og sælger tættere sammen og forenkler, forsikrer og forbedrer den danske e-handel. For virksomhederne betyder det et boost til både butik og bundlinje. For forbrugerne betyder det en let og lige vej til bedre online shopping.
e-mærket er en nonprofitorganisation grundlagt i år 2000. Vi samler butikker og forbrugere om at styrke dansk e-handel til fordel for os alle. e-mærket repræsenterer en bred stifterkreds fra Forbrugerrådet Tænk til Dansk Erhverv og DI. Vores medlemmer tæller over 2.200 danske medlemsvirksomheder, der driver e-handel inden for forskellige brancher. Fra biler til boligudstyr og fra dagligvarer til designertøj.
Læs mere her
tags: Danmark, billetter, retten, kunst, virksomhed, koncert, penge, Forbrugerrådet, organisation, e-handel, online shopping,
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar