torsdag den 13. august 2015

Danske iværksættere vil revolutionere Photoshop


Det danske iværksætterselskab, CloudCutout, har netop modtaget funding fra SEED Capital til at udvikle et plug-in til Photoshop, der automatisk fjerner baggrunden fra billeder.Det er ikke kun Google, som er interesseret i potentialet i machine learning og automatiserede processer, der kan gøre vores hverdag lettere. Virksomheden CloudCutOut, der har machine learning som kerneteknologi, har netop fået knap 4 friske venturemillioner fra SEED Capital.

CloudCutOut er grundlagt af Toke Jansen og Henrik Paltoft. Tokes har slået sine folder på DTU, hvor han har skrevet ph.d. i machine learning. Derudover har han været gæsteforsker på Standford University i Californien. Henrik er en erfaren iværksætter og har mere end 20 års erfaring fra den grafiske branche.

CloudCutouts software bygger på Toke Jansens forskning. Grundstene heri er lidt forsimplet en algoritme, som kan fritlægge billeder fuldautomatisk. Teknologien kan altså klippe et produkt eller en person ud af baggrunden. I første omgang bliver teknologien målrettet mod studiobilleder af produkter (pack shots), som anvendes i alle webshops, produktkataloger og tilbudsmagasiner.

Fritlægning af pack shots er en kæmpe industri og tusindvis af billeder fritlægges dagligt manuelt af billig arbejdskraft i Bangladesh, Vietnam eller Kina, hvor grafikere sidder og anvender Adobes Photoshop til at fritlægge billeder. I dag tager en manuel fritlægning af et billede alt imellem 2-30 minutter. Til sammenligning kan CloudCutout's løsning fritlægge denne type billeder på få sekunder.

"Toke er et af Danmarks skarpeste hoveder inden for machine learning og neurale netværk, og Henrik har et dybt branchekendskab. Derudover kommer Henrik med mere end 100.000 allerede fritlagte billeder, som CloudCutouts algoritme kan bruge som træningsdata og dette er unikt og meget vigtigt, når man skal bygge en sådan model. Ud over dét, så er virksomheden lykkedes med at tiltrække særdeles relevant erfaring på international forretningsudvikling, så på den måde komplimenterer teamet hinanden rigtig godt," lyder det fra Helle Uth, som er Investment Manager og ansvarlig for investeringen i SEED Capital.

Hul igennem
Efter et besøg på foto-konferencen PMA i Las Vegas i januar faldt den unge danske virksomhed over et interessant kundesegment. I USA fritlægges hovedparten af alle skolefoto, så forældre selv kan vælge baggrund på portrætter, og det åbnede et helt nyt marked, da der her er stort behov for bedre fritlægningsløsninger.

"Vi var ærlig talt lidt overraskede over den store interesse fra skolefotoindustrien i USA, men det er jo kun positivt, når 100 millioner skolefotobilleder skal fritlægges hver år. Vi har allerede dialog med en håndfuld skolefotografer, som hver især laver over én million skolefotos, så det ser positivt ud. Herudover er vi også i dialog med flere internationale brandowners og publishers, der vil teste løsningen", siger Henrik Paltoft, som er CEO i CloudCutout.

CloudCutOut vil i efteråret lancere et Adobe Photoshop plugin, som tillader brugere at fjerne, i første omgang, en ensartet baggrund med blot et enkelt klik. Og dét skaber genlyd i branchen, som generelt finder fritlægningsopgaver både langsommelige og kedelige.

For yderligere informationer:

CloudCutout: Henrik Paltoft, +45 40 13 84 10

SEED Capital: Helle Uth, +45 51 50 19 19

###

Om CloudCutOut
CloudCutout har udviklet en softwareløsning, som automatisk fjerner baggrunden fra studiebilleder. Løsningen hviler på komplekse matematiske modeller og vil
Blive integreret i Adobe Photoshop som et plug-in til brug for grafiske designere i forlagsindustrien, web shops og skolefotografering og tilbydes som en automatiseret service for større virksomheder med mange billeder.

Om SEED Capital
SEED Capital er den største venturefond i Danmark inden for pre-seed og seed segmentet, og er specialiseret i at identificere og udvikle nye og innovative teknologivirksomheder. SEED Capital administrerer både privat venturekapital samt offentlige midler via innovationsmiljøet, Pre-Seed Innovation. De offentlige midler giver SEED mulighed for at investere i nystartede virksomheder i de tidlige faser, og de private midler kan herefter investeres i de mest succesfulde virksomheder i efterfølgende investeringsrunder. SEED forvalter i dag ca. 1,8 mia. kr. og har omkring 70 selskaber i sin portefølje.

Læs mere her

tags: USA, Californien, Danmark, Google, Kina, Las Vegas, virksomhed, teknologi, Bangladesh, DTU, arbejdskraft, innovation, miljø,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar