fredag den 3. april 2015

Bill Gates-fond placerer ordre i dansk it-firma og inviterer med i Det Hvide Hus

Glostrup-virksomheden e-supplies A/S skal hjælpe Gates Foundation med at holde styr på de millioner, der deles ud til forskere verden over. Sidst i april flyver Christian Grubak, partner i e-supplies A/S, til Seattle på den amerikanske vestkyst for at skrive kontrakt på et udvikle en it-løsning til verdens største private fond, Bill & Melinda Gates Foundation. Og et par dage senere går turen til Washington, hvor Glostrup-virksomheden skal levere et indlæg på en konference i Det Hvide Hus.

Den fond, som Microsoft-grundlæggeren stiftede sammen med sin hustru i 2000, støtter livsforbedrende forskning og deler hvert år millioner af dollars ud til forskere verden over. Den it-løsning, som e-supplies leverer, skal sikre, at forskernes resultater bliver tilgængelige for alle, og at processen med at overføre penge til forskerne bliver mere smidig og enkel.

Forskning til gavn for alle
- Når et forskningsprojekt er afsluttet, skal resultatet offentliggøres i et tidsskrift. Vi har i forvejen et system, Open Access Key, der overvåger alle disse tidsskrifter på globalt plan. Det skal vi nu yderligere forfine, så det passer til Gates Foundations behov, oplyser Christian Grubak.
- Blandt andet skal vi sikre, at fonden får registreret alle de offentliggjorte artikler, så de kan stilles til rådighed for andre. Det er nemlig en betingelse for at få støtte af fonden, at resultaterne kan komme alle til gode, fortæller Christian Grubak.

Løsningen skal også bruges til at sammenligne, hvad det koster at få en artikel offentliggjort. Priserne kan svinge fra 1.500 til 20.000 USD hos de forskellige forlag. Ved at få et samlet overblik over prisstrukturen forventer Gates Foundation at kunne opnå bedre priser.

- Vores løsning giver fonden et sikkert og simpelt overblik over, hvor den bruger sine midler, og hvad den får ud af det, siger Christian Grubak.

Den anden del af løsningen handler om at forenkle transaktionerne, når forskeren skal have støtten udbetalt. I dag er det en proces med mange trin for godkendelse. e-supplies skal udvikle en version af Open Access Key, hvor fondens regler for udbetaling er indarbejdet. På den måde kan forskeren selv overføre pengene, hvis reglerne er overholdt.

Grundigt eftersyn i Glostrup
Gates Foundation er kommet på sporet af e-supplies gennem andre i branchen. Open Access Key er oprindeligt udviklet på opfordring af en britisk forlægger for at skabe overskuelighed over, hvor forskningsresultater publiceres. I dag bruges det af en række førende universiteter, og ad den vej er fonden kommet i kontakt med e-supplies.

I februar var en gruppe eksperter fra Seattle på besøg i Glostrup i tre dage for at gå den mulige samarbejdspartner igennem fra ende til ende. Foruden selve it-løsningen blev virksomhedens økonomi og arbejdsprocesser gået igennem.

- Det, vi fik mest ros for, var vores evne til at tænke på tværs af løsninger og platforme for at se helheden og opnå enkelhed og flow i løsningen, siger Christian Grubak.

Skal i Det Hvide Hus
I sidste uge fik Christian Grubak så en e-mail, hvor han inviteres til Seattle sidst i april for at pudse aftalen endeligt af og skrive kontrakten under. Og derefter går turen til Det Hvide Hus.

- Gates Foundation er vært for en konference med deltagelse af fonde og forlag, og hvor de har bedt os komme med et indlæg om, hvordan det kan gøres mere overskueligt, hvor de forskellige forskningsresultater offentliggøres. Det er jo en formidabel blåstempling og en fantastisk platform for at få vores løsning bredt endnu mere ud, siger Christian Grubak.

Open Access Key udgør i dag del af forretningen i e-supplies, som er eksperter i integrerede e-commerce løsninger til både salg og indkøb.

- Jo, aftalen med Gates Foundation er utvivlsomt det største, der er overgået os, siden virksomheden blev etableret i 1998. Men den får os ikke til at ryste på hånden. Det er en omfattende opgave og en god ordre, men vi har også mange andre gode kunder. Vi leverer allerede løsninger til store og krævende virksomheder som TDC, Scandlines, Zoo og Nupo. Og vi kan sagtens håndtere en opgave som denne. I øvrigt har vi også rimelig tid til at udvikle løsningen. Gates Foundation forventer at få den i drift i januar 2017, oplyser Christian Grubak.

Fakta om e-supplies A/S
• e-supplies er et udviklingshus med speciale i individuelle e-commerce løsninger til internettet, baseret på gennemprøvede standardmoduler.
• Etableret i 1998 af Jan Grubak og en partner, som havde henholdsvis en kommerciel og en teknisk baggrund.
• I 2005 overtog Jan Grubak hele selskabet. Christian Grubak kom ind som partner i 2008, og samtidig blev e-supplies omdannet til aktieselskab.
• I 2014 kom Brin Luplau ind som yderligere partner i selskabet, med titel af salgsdirektør.
• På kundelisten står bl.a. TDC, Zoo, Scandlines og Nupo
• Selskabet har været AAA rated de sidste 9 år. Og er det også i 2015.
• www.e-supplies.dk

Fakta om Bill & Melinda Gates Foundation
• Stiftet i 2000.
• Formålet er at hjælpe alle mennesker til en sund tilværelse. I u-lande er fokus rettet mod at hjælpe folk ud af sult og fattigdom.
• Fonden har en formue på 43,5 mia. USD.
• Med udgangen af 2014 var der i alt uddelt 32,9 mia. USD, heraf 3,9 mia. i 2014.
• www.gatesfoundation.org

Læs mere her

tags: 2008, direktør, internet, Microsoft, økonomi, TDC, Washington, dollar, Glostrup, virksomhed, 1998, Det Hvide Hus, penge, forskningsresultat, Forskning, 2014, forskningsprojekt, Seat, Fakta,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar