tirsdag den 9. december 2014

Gamle motordele får nyt liv i unikt og bæredygtigt lampedesign

To unge studerende og en elektriker er gået sammen om at skabe et unikt og bæredygtigt lampedesign. De har designet en bordlampe, hvor der gøres genbrug af gamle motordele – i første ombæring fra en Volkswagen motor. Resultatet er en både rå og stilfuld bordlampe, du ikke kommer til at se i hvert andet hjem. Hver lampe er nemlig unik og lavet i hånden. De første 10 lamper er ved at blive gjort klar.

Forestil dig, at din gamle udtjente bil igen bliver hjemmets stolthed ved at blive omdannet til en smuk bordlampe. Tre unge iværksættere genfortæller historien om den grimme ælling, der bliver til en smuk svane, ved at skabe en bordlampe ud af gamle motordele.

Der er på ingen måde tale om en serieproduceret lampe, for ikke to lamper er ens. Hver og en bliver lavet i hånden af gamle motordele, hvor de matte og polerede materialer passer sammen og giver lampen et både råt og stilfuldt look.

Den nye bordlampe hedder SIMOTOR, er 62 cm høj med en brun lampeskærm og en ledning af sølvstof, der giver en følelse af eksklusivitet. Lampen passer perfekt ind i det stilbevidste hjem, der ikke ønsker at ligne en side fra et katalog fra et stort møbelvarehus.

Tre unge iværksættere med interesse for bæredygtigt design og godt håndværk

Bag det nye lampedesign står tre unge iværksættere. Rasmus Lindskov Christiansen og Laura Holmgren Dannisøe er begge studerende og har en brændende interesse for bæredygtig dansk produktion og design. De har slået sig sammen med elektriker Simon Sand Bidstrup fra elektrikerfirmaet LTECH om at skabe den nye lampe.

Simon er ikke uvant med at eksperimentere med genbrugsmaterialer. Hjemme i sit hobbyværksted har han længe produceret særlige lamper af genbrugsmaterialer – bl.a. lavede han i en overgang lamper af gamle støvsugere. Den nye bordlampe, som går under navnet "Simotor", er indtil videre den største stolthed og er ikke bare bæredygtig, men også moderigtig.

Der er travlhed på det lille værksted

Der arbejdes på højtryk på det lille værksted for at blive klar til at kunne levere de første 10 lamper, der er lavet af gamle motordele fra en Volkswagen motor. Tiltroen til den nye lampe er så stor blandt de tre iværksættere, at de allerede nu har bestilt flere motordele hjem fra andre biltyper end Volkswagen, så de kan kreere flere forskellige lamper. Den næste produktion kommer til at bestå af gamle motordele fra Japanske bilmærker som Nissan, Toyota og Honda.

Men her stopper det ikke:

"Det er vores plan, at vi på sigt vil tilbyde specialfremstillede lamper af motordele fra lige netop det bilmærke, en kunde ønsker sig," forklarer Laura Holmgren Dannisøe, der er den ene af de tre iværksættere bag det nye lampedesign.

Lampen forhandles udelukkende af Lampebutikken.dk og koster 3.995 kroner.

Læs mere her

tags: Honda, Japan, Toyota, studerende, Nissan, elektriker, Volkswagen,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar