onsdag den 19. november 2014

Tre ud af ti unge europæerne mangler penge og efterspørger mere uddannelse i at håndtere deres privatøkonomi

En fjerdedel af europæerne indrømmer, at de ikke har penge tilbage efter at have betalt deres regninger hver måned. Helt slemt ser det ud hos Europas ungdom, hvor mange kæmper for at få pengene til at slå til, i et økonomisk klima, hvor ungdomsarbejdsløsheden har nåede rekordhøjder, såsom 54% i Spanien. • En ud af tre (35%) af de europæiske husstande rapporterer, at pengemangel har resulteret i, at de ikke har kunne betale mindst én regning i løbet af de sidste seks måneder. En ud af fire siger, at de ingen penge har tilbage, når regningerne er betalt.

• Tre ud af ti unge europæere (15-24 år) siger, at de ikke har penge nok til en værdig tilværelse; værste står det til for esterne (44%), irerne (41%) og franskmændene (40%).

• Tre ud af ti unge i hele Europa siger også, at de har brug for bedre uddannelse i at håndtere deres privatøkonomi.

• Britiske, svenske og finske forældre er værst, når det kommer til at lære deres børn, hvordan man håndterer penge. Dette er også de lande, hvor unge har mindst selvtillid i håndtering af penge.

• "Øget adgang til kredit via online shopping og usikre smålån i kombination med manglende indsigt i privatøkonomi, gør unge udsatte. Men vores undersøgelse viser, at Europas unge er klar over dette og netop derfor efterlyser de bedre økonomisk uddannelse"siger Lars Wollung, President & CEO hos Intrum Justitia.

Ifølge en ny undersøgelse fra kreditstyringsvirksomheden Intrum Justitia, har rigtig mange unge mennesker rundt omkring i Europa meget lidt tiltro til deres egen økonomiske velfærd. Kun en ud af fem i aldersgruppen 15-24 år mener, at deres specifikke aldersgruppe kan administrere deres egne penge med succes.

Jo længere sydpå man kommer i Europa, jo større et problem har de unge med administration af penge. 32% af de unge europæere siger, at de ikke kan få deres penge til at slå til og det er klart unge i de sydeuropæiske lande som kæmper mest. Hel to ud af tre unge i Grækenland (66%) og Portugal (62%) siger, at de ofte lider af pengemangel.

Konsekvenserne er potentielt set katastrofale: Mange unge i Grækenland, Portugal, Spanien og Italien siger, at situationen har nået et punkt, hvor de aktivt overvejer at flytte til et andet land, på grund af de økonomiske problemer i deres hjemland.

Ændringer i forbrugsmønstre
38% unge i Europa siger, at de jævnligt bruger penge online og omkring hver fjerde (24%) bruger flere penge online end i de fysiske butikker. Det land, hvor de unge bruger flest penge online er i Tyskland, tæt fulgt af Østrig og Irland. Den laveste andel findes i Grækenland, Portugal og Slovakiet.

- Uddannelse er et vigtigt skridt i den rigtige retning, af at reducere stigningen i den personlige gæld i Europa. Det er blevet mere og mere almindeligt at handle online, i forhold til at handle i fysiske butikker. Dette skaber en forbrugsadfærd, hvor du kan handle når som helst og hvor som helst. Unge har brug for at lære hvordan man forvalter penge, på et tidligt tidspunkt, og bedre forstå konsekvenserne af at være forgældet, fortsætter Lars Wollung.

I rapporten lister Intrum Justitia hvad man som forbruger kan gøre, for at holde et godt cash flow i sin privatøkonomi.

1. Fasthold dine udgifter inden for dit rådighedsbeløb. Få styr på dine husholdningsudgifter, ved at lave en liste over alle de udgifter du har hver måned, med det formål ikke at bruge penge, som du ikke har.
2. Tænk to gange før du køber noget - har du virkelig brug for det
3. Læs altid det med småt og undgå ekstra udgifter, ved altid at betale til tiden.
4. Ved at holde kommunikationen i gang og stræbe efter at nå frem til en løsning, kan du lettere finde måder at løse dit gældsproblem.
5. Undgå ikke de pengeproblemer du måtte have; søg råd så hurtigt som muligt og arbejd på at få et fast greb om din økonomiske situation.

For anmodning om hele rapporten, besøg venligst vores hjemmeside www.intrum.dk

Om Intrum Justitia
Intrum Justitia er Europas førende koncern inden for kreditstyring og tilbyder ydelser designet til målbart at forbedre vores kunders cash flows og langsigtede rentabilitet, inklusiv Køb af Fordringer. Intrum Justitia blev grundlagt i 1923 og har omkring 3.600 medarbejdere fordelt på 20 lande. Den samlede omsætning udgjorde ca. 4,6 milliarder SEK i 2013. Intrum Justitia AB har været børsnoteret på NASDAQ OMX Stockholm siden 2002. For yderligere information, besøg venligst www.intrum.com

Om European Consumer Payment Report
Den første European Consumer Payment Report blev lanceret i 2013. Som "katalysator for en sund økonomi", ser vi behovet for regelmæssigt at tage pulsen på mere end 21.000 forbrugere i Europa. Vores mål er bedre at kunne forstå livets realiteter som driver forbrugernes adfærd, når det kommer til at betale for produkter og tjenesteydelser. Dataene i European Consumer Payment Report er baseret på en ekstern online undersøgelse, som er udført af det strategiske markedsundersøgelsesbureau Trendbox.


Læs mere her

tags: arbejdsløshed, euro, Tyskland, Italien, Europa, 2002, OMX, økonomi, uddannelse, 2013, Spanien, Stockholm, Grækenland, ungdomsarbejdsløshed, arbejdsløs, omsætning, virksomhed, penge, husstand, Østrig, Europe, kommunikation, strategi, Ford, Slovakiet, Portugal, Irland, online shopping,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar