søndag den 12. oktober 2014

Digital kanon fra verdens største forlag skifter til danske Mofibo

Den talentfulde digitale ekspert Nathan Hull fra verdens største forlag, Penguin Random House, skifter til den danske e-bogssucces Mofibo som Chief Business Development Officer, hvor han skal både forudse og skabe fremtiden. De sidste fire år har den London-boende Nathan Hull spillet en førerrolle som Penguins Digital Development Director, hvor han har arbejdet med alle aspekter af forretningsførelse, marketing og digital innovation. Før det var Nathan Hull ansat hos Universal Music, hvor han håndterede digitale strategier for bands som U2 og the Rolling Stones og planlagde virksomhedens strategi for nye initiativer som streaming og abonnementstjenester.

Men fra 1. december 2014 kan Nathan Hull skrive Chief Business Development Officer hos danske Mofibo på visitkortet. Og Nathan Hull er imponeret over den succes, den unge online iværksættervirksomhed allerede har opnået:

"Mofibo er enestående på deres område og uden tvivl det bedste start-up-firma, jeg har mødt i min tid hos Penguin. Jeg har altid arbejdet for de største og bedste og for brands, som blev til allemandseje – i Mofibo ser jeg samme potentiale, og jeg vil gerne være med til at få det til at ske."

Mofibo startede i 2014, hvor blot 3-4 procent af danskerne læste e-bøger. I dag er tallet 13-14 procent, og Mofibo har tusinder af læsere, en million læste sider om dagen og en e-bogsmarkedsandel på 60 procent.
Nathan Hull slutter sig til virksomheden på et spændende tidspunkt præget af forandring og udvidelse. For blot to uger siden gik Mofibo over Sundet til naboerne i Sverige med 10 af Sveriges største forlag i ryggen, og sidste uge gjorde et samarbejde med en af verdens største forlag, amerikanske Simon & Schuster, tusinder af engelske titler tilgængelige for Mofibos læsere.

Abonnementstjenester er fremtiden
"Vi er meget glade for at have fået Nathan Hull med på Mofibo-holdet. Nathan er ektremt innovativ og har en klar holdning til, hvordan fremtiden inden for læsning skal se ud. Med sin solide baggrund bliver han en stor hjælp i forhold til at sikre stærke forhold til forlagene i branchen, og ud over det er jeg sikker på, at Nathan kommer til at spille en afgørende rolle i at gøre Mofibo til en ledende spiller i branchen i fremtiden," siger Morten Strunge, iværksætter og grundlægger af Mofibo.
"Vores vision er at redefinere den måde, vi konsumerer bøger på, og tage det til nye højder med det formål at gøre bøger mere tilgængelige for alle. Nathan Hull er den helt rigtige til det job."

Nathan Hulls nye job kommer til at indeholder mange nuancer af både forretningsførelse og digital udvikling. Mofibos grundlægger, Morten Strunge, har for nylig udtalt, at Mofibo har kig på Storbritannien som det næste udenlandske marked, og den mulige udvikling vil Nathan Hull selvsagt spille en naturlig vigtig rolle i.
Et andet område, som uden tvivl vil have Nathan Hulls opmærksomhed, er udviklingen af abonnementstjenester, som han forudser bliver fremtiden for forlagsbranchen:

"Abonnementstjenester er det hotteste emne i forlagsverdenen i øjeblikket, så det er et utroligt spændende tidspunkt for mig at tilslutte mig et firma, jeg tror bliver helt afgørende for forlag, forfattere og læsere. Min tid hos Penguin har lært mig meget, ikke mindst vigtigheden af fortællingen. Mofibo har kapaciteten til at overbringe disse fortællinger til folks hænder og hjerter som aldrig før."


Om Mofibo
Mofibo er en dansk virksomhed, der som den første på markedet udbyder ubegrænset e-bogs-læsning til danskerne for et fast månedligt beløb. Mofibo tilbyder læsning til alle aldre og kan anvendes på både smartphone og tablet. Desuden er Mofibo også tilgængelig i udlandet og er for nylig lanceret i Sverige.

På Mofibo har du adgang til mere end 20.000 bøger for 99 kroner om måneden. De første to uger er gratis.

Læs mere her

tags: Sverige, Storbritannien, december, London, U2, udland, virksomhed, strategi, iværksættervirksomhed, Rolling Stones, forfatter, innovation, 2014,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar