torsdag den 11. april 2013

Herfølge handler mest brugt i Danmark

DBA har for tredje år i træk kortlagt brugthandlen i Danmark. Herfølge er landets bedste handelsby, viser undersøgelsen.

En ny opgørelse fra DBA, der er Danmarks største handelsplads på nettet, viser, at indbyggerne i Herfølge handler mest brugt på nettet. Ifølge opgørelsen har hver borger i Herfølge gennemsnitligt sat 3,09 varer til salg på DBA det seneste år. Til sammenligning er landsgennemsnittet 1,11 annoncer per indbygger.

Herfølge er suverænt i top og ligger faktisk næsten tre gange højere end landsgennemsnittet. Det er selvfølgelig vanskeligt at forklare, hvorfor netop Herfølge topper listen, men der er noget, der tyder på, at borgerne her for alvor har set fordelene i at handle brugt, siger kommunikationschef for DBA og eBay Danmark, Simon Karsø.

Sjællænderne handler mere end jyderne

Undersøgelsen viser desuden, at hver Sjællænder i gennemsnit har haft 1,59 varer til salg på DBA det seneste år, mens jyderne kun har haft 0,81 varer til salg.

Foruden Herfølge er de fire følgende byer på top 10-listen også sjællandske, og længere nede af listen finder man endnu en sjællandsk by.

De fleste vil sikkert tro, at krejlergenet er størst i Jylland, men tallene viser altså, at sjællænderne er de mest handlende. De har simpelthen været hurtigere til at se de økonomiske fordele, men også den stærke signalværdi i at handle brugt, hvor det fx længe har været trendy at pryde stuen med brugte vintage-møbler eller købe brugt mærkevaretøj til børnene, forklarer Simon Karsø.

Undersøgelsen viser endvidere, at der blev handlet brugte varer på DBA for 12 mia. kroner på Sjælland mod kun 8,8 mia. kroner i Jylland det seneste år.

Top 5 over den mest populære brugte varer på Sjælland lige nu:

1. Møbler & tilbehør fx designermøbler og lamper
2. Tøj & mode fx kvindetøj og accessories
3. Boliger (leje og køb)
4. Bærbare Computere & spillekonsoller
5. Smartphones

Top 5 over de mest populære brugte varer i Jylland lige nu:

1. Ting til børn - fx børnetøj og babyudstyr
2. Ting til boligen fx designermøbler
3. Computere & spillekonsoller
4. Tøj & mode - fx kvindetøj
5. smartphones

Læs mere her

tags: Danmark, økonomi, Sjælland, Jylland, Herfølge, kommunikation, spillekonsol,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar