fredag den 19. april 2013

10 gode råd før du bruger e-cigaretter

Vi kaster os tit ud i nye ting uden at undersøge det så nøje, men det er som regel en god idé lige at sætte sig lidt ind i sagerne fra start. Sådan er det også med e-cigaretter. E-cigaretter ligner meget almindelige cigaretter, men så holder ligheden også op. Her får du lige 10 gode råd, før du bruger e-cigaretter.

1. Læs om hvordan en e-cigaret fungerer
En e-cigaret er meget anderledes end en almindelig cigaret. Der er mange fordele men også ulemper. Søg information på Internettet og sæt dig ind i, hvordan en e-cigaret fungerer. Det kan måske sammenlignes lidt med at bruge briller og så at gå over til at bruge kontaktlinser.

2. Find ud af hvad dit behov er
Der findes mange forskellige e-cigaretter. Hvis du ønsker at dampe på fuld tid, er det bedst at vælge en e-cigaret, der har et større batteri, så du har en længere levetid imellem opladningerne.

3. Start evt. med en engangs-e-cigaret før du køber fuldt udstyr
Afhængig af om du er fx storryger eller festryger, kan det at skifte til e-cigaretter være mere eller mindre svært. Der kan også være vidt forskellige grunde til at prøve e-cigaretter. Er du usikker på, om det er noget for dig, så start med at købe en engangs-e-cigaret og få en god idé om, hvad en e-cigaret er.

4. Vær tålmodig det er et stort skift
Damp og røg er ikke det samme. Du vil måske opleve, at det ikke er lige så fedt at dampe som at ryge. Hav lidt tålmodighed i starten, det er et stort skift. Du vil først opnå de mange fordele efter et stykke tid.

5. Hold øje med tiden når du damper
En e-cigaret svarer ca. til 1½ pakke almindelige cigaretter. Du skal derfor ikke bare dampe løs. Når du køber koncentreret vaskepulver, skal du heller ikke bruge samme mængde pulver, som du plejer.

6. Start med at købe en lille flaske e-juice
Det kan være spændende at prøve jordbær, banan og fersken, men har du været glad for at ryge i mange år, kan det være, at du hurtigt kommer til at savne tobakssmagen. Køb små flasker til at begynde med og find dine favoritter over tid.

7. Brug et mundstykke til hver smag
Det er måske sjovt at blande og det er der nogle, der bevidst gør, men i længden vil du måske blive ked af, at alt smager lidt af kaffe eller mint. Brug derfor et mundstykke til hver smag. Så kan du virkelig nyde din jordbærdamp eller andre dampe, som du nu kommer til at sætte stor pris på.

8. Undgå at få e-juice på læber (mund) og hænder
En e-cigaret er lidt teknisk, og du kan ved et uheld få e-juice på læber (i værste fald i munden) eller hænder. Sørg for at få det væk med det samme og skyl med vand bagefter. Plej evt. dine læber med læbepomade.

9. Køb reservedele fx mundstykker
Mundstykker holder ikke evigt, og hvis du bruger forskellige smagsvarianter, er det godt at have flere mundstykker og dermed ekstra mundstykker på lager, så du ikke skal til at blande de forskellige smagsvarianter sammen via et mundstykke.

10. Vend dig til at drikke mere vand
Det er normalt at blive lidt tør i halsen og munden, når du damper på en e-cigaret. Det skyldes, at indholdet i de e-juicer, du køber, binder fugt til sig. Det vil derfor være godt for dig og dit helbred at begynde at drikke mere vand. Gør det evt. til en vane allerede inden du begynder at dampe.


Læs mere her

tags: tobak, kaffe, helbred,

2 kommentarer:

  1. After doing some research online, I've ordered my first electronic cigarette kit at VaporFi.

    SvarSlet
  2. Whether your priority is taste or variety, Vaporfi is will fill your vaping needs.

    With vape juices that comes from food-grade ingredients, their vaping flavors are amazingly smooth and consistent.

    SvarSlet