tirsdag den 9. oktober 2012

PBS navn misbrugt i forsøg på phishing

Flere danskere modtager i disse dage en falsk e-mail pas på, og læs her, hvordan du skal forholde dig.I løbet af weekenden har flere danskere modtaget en e-mail, hvor det lader til, PBS er afsender. Dette er ikke tilfældet, men det er derimod et phishing forsøg, hvor svindlere forsøger at lokke kort- og andre privatoplysninger ud af danskerne.

Hvordan skal du forholde dig

Hvis du modtager en lignende mail, skal du:

Undlade at besvare mailen
Undlade at åbne det vedhæftede dokument

Har du allerede udfyldt og returneret dokumentet, skal du hurtigst muligt sørge for at få spærret det/de kort, du har afgivet oplysninger om.

Vær opmærksom på, at PBS, banker eller de internationale kortselskaber aldrig sender e-mails, eller kontakter dig telefonisk, for at bede om dit kortnummer, udløbsdato, kontrolcifre eller PIN-kode. Skulle du modtage sådan en henvendelse, bør du ikke besvare den eller udlevere dine kortoplysninger!

Se den aktuelle phishing e-mail:

---

Fra: PBS Kortsystemer

Dato: 7. mar. 2010 05.10

Emne: Meddelelse om begrænset kontoadgang (PBS Kortsystemer)

Til:

Som et led i vores sikkerhedsforanstaltninger gennemgår vi jævnligt aktivitet i PBS-systemet. Under en nylig gennemgang har vi opdaget et problem med din konto.

For at kunne imødekomme bestemmelserne i den finansielle servicebranche, har vi brug for flere oplysninger til at bekræfte din identitet.

Download og udfyld
formularen.

Venlig hilsen
PBS Compliance-afdelingen

Copyright © 1999-2010 PBS. Alle rettigheder forbeholdes.

---

Læs mere her

tags: 2010,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar